Jump to content

"En sommer er over - men minnene om den består..."


Fru Charente

Recommended Posts

Selv om innlegget i utgangspunktet var ment for alle oss damer så er det ikke alle som er medlemmer på de rosa sider så derfor poster jeg også innlegget her i det åpne forum:

 

:flag:

 

Ja så er sommerferien over for vår del, vi har hatt 4 herlige uker ombord og kost oss noe aldeles fornydelig.

 

Turen i år gikk nedover kysten av "gamle" Norge (les Bohuslän) og i tilleggg til det sedvanelige bunkers-stoppet i Strömstad har vi stort sett besøkt naturhavner med nødvendige besøk i havner for påfylling av ferskmat og vann.

 

Vi invisterte i boka "Skanør - Strømstad" utgitt på det svenske nautiske forlag og dette er en bok som kan anbefales på det sterkeste - ikke bare har den ypperlige havnebeskrivelser fra gjestehavner men helt uvurdelige skisser fra naturhavner/utehavner - så har den også med historikk og forteller om ting som kan oppleves for både barn og voksne i og ved stedene underveis. Det finnes også henvisning til restauranter m/adresser og telefonnummer. Denne boken kjøpte vi for den nette sum av 398,- kr hos Nautisk Forlag i Oslo.

 

Vi besøkte steder vi alldri hadde turt å besøke uten denne boken.

 

Vi fikk en aldeles nydelig tur i strålende vær - bortsett fra vårt raske besøk på i havnen Lilla Bommen i Göteborg - det regnet, forresten regnet det ikke det var et direkte skybrudd, så stakkars meg som er lettmatros, førstefendrer og båt'mann' ble skikkelig våt helt til skinnet selv med nyinnkjøpt oljehyre og sydvest - så skinte solen hele tiden selv om det til tider var ganske mye vind.

 

Etter besøket i Göteborg hadde vi satt kursen for Læsø i Danmark men etter å ha tøffet utover en halv times tid eller så fra Trubaduren med gammel sjø rett forfra og tilhørende dønning, fant vi like gjerne ut at vi har jo vært på Læsø tidligere så denne stampinga gadd vi ikke så vi la om kursen mot Vinga fyr i stedet. Det var ganske halsbrekkende å komme inn fra øst når bølgene gikk slik de gjorde, vi surfet ganske så heftig så det var ikke noen enkel foreteelse å styre skuta inn gjennom åpningen men det gikk bra og vi kom inn i en nydelig liten gjestehavn hvor havnekaptein Dieter anviste oss plass og hjelp til med fortøyningene, tenk om alle havnekapteiner var like hjelpsomme og ikke forglemme hyggelige. Ettermiddagen brukte vi til å slappe av med sol og god mat og godt drikke og etter en bedre grillmiddag gikk vi på land for det skulle være trubadur og allsang på brygga. Det ble en riktig trivelig kveld hvor vi traff mange hyggelige mennesker bl.a. traff vi besetningen ombord i 2 norske båter begge hjemmehørende på Nesodden og det viste seg at kapteinen (Pål) ombord på den ene var kveldens trubadur!! Det ble en trivelig kveld hvor vi alle sang med den stemmen vi har og det ble også godt drikke utover kvelden og natten. Det var så trivelig at vi bestemte oss for å bli en natt til. Vi hadde også truffet en svensk venn av Vinga som viste seg å være den lokale guiden så dagen etter bestemte vi oss for å ta øya Vinga i beseelse.

 

Morgenen opprant med sol og vind, så etter morgenkaffen, morgenbad og frokost la vi i vei. Vi beså øya med alle hus og alle rester etter fyrvirksomheten før vi besøkte den velkjente røde pyramideformede båken som også inneholdt et museum for fyret historie og virksomhet, og den hyggelige svenske guiden Ulf fortalte og svart tålmodig på alle spørsmål fra oss turister. Han fortalte også at det var mulig å gifte seg, ja du leser riktig, gifte seg, båken med prest kan bestilles for vielse og mer spesiell ramme rundt et bryllup skal man lete lenge etter - så alle dere gifteklare, ta kontakt for flere opplysninger. Vi besøkte også Evert Taube museet på øya for det var på Vinga at han ble født og vokste opp, faren hans var fyrmester og etterhvert overlosmester i Göteborg.

På Vinga var det den gang mange barn så de hadde til og med egen skole. Lærerne var kvinnelige og reiste rundt mellom fyr og losstasjonen og holdt skole, så de må hatt mang en strabasiøs tur i åpen båt for å drive skole for barna.

 

:seeya: Vi sender en stor takk til Wings Venner og medlemmene for deres innsats for bevaring av stedet. En spesiell takk rettes til trubaduren og kapteinen Pål i på seileren "Sjösala Vals", guiden Ulf og havnekaptein Dieter, alle er medlemmer i Wingas Venner. :seeya:

 

Etter besøket på Vinga dro vi oppover igjen, med et handlestopp i Stenungsund før vi la turen innaskjærs med kurs for Kärringöen. Vi overnattet i en koselig utehavn på Hållö inne i Stigfjorden.

Etter en natt i havna på Kärringöen, var tiden inne for sightseeing, vi spasert rundt i "byen" og vandret utover svaberg helt til andre siden av øya hvor vi fikk en flott utsikt mot Måseskjär Fyr lengere ut, før vi besøkte øyas badeplasser - tenk at her finnes det adskilte inngjerede badeplasser for kvinner og menn, en egen for familier som ønsker å bade sammen samt en egen nakenstrand hvor damer har adgang i perioden mellom kl. 11 og 15!!!!! Etter middag på restaurant ble det en hyggelig kveld ombord. Morgenen etter skulle vi fylle på vann - men da var vannkranen tom det viste seg at øya var uten vann på grunn av brudd på vannledningen fra fastlandet - de trodde at noen hadde fanget vannledningen på dreggen å klart å ødelegge den, så vi fikk klare oss med det vannet vi hadde.

 

Vi la kursen videre oppover kysten i flott vær og lite vind så vi dro helt til Kungshavn for å handle ferkvarer og fylle vann. Vi fikk handlet men ikke fylt noe vann så vi fant ut at de vi hadde ombord holdt noen dager til dersom vi var forsiktige å ikke dusjet i ferkvann. vi la ut igjen og dro til Hu-öerna/Flatskjär for natten. Etter at vi hadde fortøyd ble det bading, bading, soling og soling før middag og kaffe avec.

 

Dagen etter dro vi til Väderöerna og hadde 2 nydelige dager der før vi dro inn til Grebbestad for vannbunkring og innkjøp av ferskmat.

 

Tiden nærmet seg stygt siste ferieuke og hjemreise så det ble en tur innom både Strömstad og Engelsviken før vi torsdag i siste uken ankom "vår" havn Dragsund på Håøya (Frogn), hvor vi hadde 2 nydelige dager i selskap men gode venner før vi la kursen hjem til båthavna.

 

Det var vemodig, men også helt greit å komme hjem til vaskemaskin, ubegrenset tilgang på ferskvann til dusj og Dagsrevyen på TV'n.

 

Ja dette var litt om våre 4 uker på sjøen i år og vi kan oppsummere den slik :

 

dag 1 sol, dag 2 sol.................dag 13 sol, skybrudd, dag 14 sol dag 15 sol.............. og dag 25. sol.

i tillegg kos, kos og kos.

:smiley:

 

Fortsatt god sommer fra

Fru Charente

 

 

P.S. Vi fylte turens dyreste bensin til jolla i Hunnebostrand og betalte SEK 16,82 pr. liter 95 oktan

Redigert av Charente (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Flott beskrevet, men kunne blitt enda bedre hvis du hadde supplert med noen bilder kanskje?

Bortsett fra Vinga, tok vi samme turen selv. Lå vel 14d. foran dere antagelig.

Jeg håper på Vinga til neste år :yesnod:

Fjord 26AC,  FjordDolphin 900, Princess 35, Fairline 43 Fly, HIghField 320, Ukjent 15´ med 9,9.

ad. planlegging:

"Selv den mest nitidige planlæggning, kan ei erstatte det reneste griseheld". StormP

"Alle kan ha en plan, inntil de får en knyttneve midt i trynet" Mike Tyson

Link to post
Share on other sites

Én uke da. Vi startet St. Hans. Vi så flere røde Sandviker der nede. En av de var nok dere?

Fjord 26AC,  FjordDolphin 900, Princess 35, Fairline 43 Fly, HIghField 320, Ukjent 15´ med 9,9.

ad. planlegging:

"Selv den mest nitidige planlæggning, kan ei erstatte det reneste griseheld". StormP

"Alle kan ha en plan, inntil de får en knyttneve midt i trynet" Mike Tyson

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...