Jump to content

Marna vridbar propell - aksling slurer


PolarSnekke

Recommended Posts

Har nettopp kjøpt en Polar20 med Marna MB10a med vridbar propell (er det a eller s som er rett betegnelse på denne motoren, når den har vridbar propell og ikke gir?). Har hatt diesel tidligere, har liten peiling på Marna bensinmotor. Motoren er imidlertid en fryd for øret, går jevnt og lyder som vakker poesi. Tøff, tøff, tøff. Topp er byttet i år, eksosmanifolden likeså. Det som er mindre vakkert, er at akslingen slurer – selv på lavt turtall. Turtallet øker korrekt, men akslingen ser ikke ut til å følge med. Noen som har tips på hvordan dette kan rettes? Hva kan teoretisk være galt her? Hvordan er egentlig akslingen festet på denne motoren?

 

Takknemlig for alle tips.

 

Det står en settskrue mot akslingen (denne er firkantet), som visstnok står i en fordypning inn mot akslingen. Kan denne, gitt at den kommer ut av stilling, være årsaken?

 

Fant et bilde av fest til aksling her på formuet

Link to post
Share on other sites

  • 4 år senere...

Hei

 

Ta av lokket der står Marna på. Der vil du se 2 armer som beveger seg når du kopler inn. Du trenger en 19mm fastnøkkel og en skrutrekker. Du må vri på propellen for og komme til begge 2. Løs mutteren og skru skruen en 1/2 omdr. inn så stram mutteren og prøv om det er nok.

For du for tunge vinger forover er der en skrue på flensen som klypen runt trekkrøret skal gå i mot. Har du for mye vinger må du skru den litt lenger ut så hendelen ikke går så langt frem.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...