Jump to content

Identifisering av liten seilbåt


CreaDell

Recommended Posts

Noen tanker: Høyst sansynlig ikke britisk (har god kjennskap til hva som finnes av britiske mindre seilbåter som mangeårig leser av engelske båtblader)

Og:

Kommer trolig fra et område med store tidevannsforskjeller (kombinasjon av senkekjøl og stabiliseringsskjøler på sidene, vitner om en båt som er laget for å kunne ta bunnen ved lavvann.

 

ellers: pass.... :headbang:

Link to post
Share on other sites

Rattet er sikkert fra en gammel Cortina. :lol: Og har ikke sittet der originalt. Og jeg mener dette IKKE er en britisk båt. Sofaen min er rimelig tynnslitt etter årelang lesing av britiske båtblader, først og fremst Practical Boat Owner, som tester alt som er gammelt og smått.. Siden jeg ikke har sett båttypen før , vil jeg derfor vedde 1/2 liter kald sommerdrikk på dette. Noe bør jeg jo få ut av all denne båtpornoen... :cheers: .

Link to post
Share on other sites

Rattet og rattstyringa er ettermontert ja... og det er ikkje så lenge til det vert avmontert igjen :D

 

Trur forrige eigar har brukt båten som motorbåt i det siste pga. at rattstyringa og alt kjem i veien for rorkulten.

 

Eg veit ikkje om den er britisk eller ikkje men det rattet er i alle fall ikkje orginalt på den båten.

Link to post
Share on other sites

I tillegg til at jeg ikke gjenkjenner båten er det en ting jeg reagerer på: Riktignok kunne dekk / overbygg si britisk, men skrogformen: Bred, og flat, er ikke typisk. Dette ser mere ut som en seiljolle med overbygg, og engelskmennene har en hang til "små skuter" i steden. Som kystseiler er den for lite sjøbåt, for innlandsseiling er den for lite sedat og tradisjonell. (vet dette høres drøyt ut, men de er et merkelig folkeferd disse engelskmennene :lol: .) Jeg ville ha sjekket ut nederland og frankeriket.

Link to post
Share on other sites

  • 2 uker senere...

Eg veit ikkje korleis da blei med da veddemålet mellom Sofaseileren og Hulda, men eg kan i alle fall informera om at Sofaseileren i så tilfelle vant. :smiley:

 

Har spurt rundtomkring på ein del europeiske forum og fant til slutt ut at det er ein Lanaverre 510, som er ein fransk båt.

 

Har funne ein del bilder av denne typen båt, men det litt kipe er at eg ikkje har klart å fått tak i nokon frå min version. Slik eg har forstått vart dei produsert i minst tre versjonar, med ulik lengde på cabinen/hytta. Ein med eit vindu på kvar side, ein med to vindu og ein med tre vindu som altså er min versjon. Har funne bilde av både versjonen med eit vindu og to vindu men ikkje med tre...

 

Hyggelig viss nokon har meir informasjon om denne type båt, og andre bilder av min versjon er høgt ønsket!

 

Popeye

Redigert av PopeyeTheSailor (see edit history)
Link to post
Share on other sites

  • 2 år senere...

Frisker opp en gammel tråd her, så håper på svar.

Jeg har en gammel Lanaverre 510 som snart skal pusses opp. Har søkt på nettet men ikke så mye å finne om Le510, men litt er det. Prøv denne linken til en PDF fil med gammel brosjyre og en test. Fransken min er så dårlig så ikke det store utbytte for meg, foruten noen tegninger og bilder (men i dårlig kvalitet): http://www.groupe-k.info/DOC510.pdf

 

Hvis du, PopeyTheSailor, har ferdigstillt båten og fått noen seilturer kunne jeg godt tenkt meg å høre noen ord om båten og seilegenskapene. Bilder er heller ikke å forakte, så ser fram til å høre fra deg igjen.

 

Mvh Roffa

//Roffa

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...