Jump to content

grunning til fm motor


fram21

Recommended Posts

jeg har en fm motor som jeg driver og overhaler. og lurte på ossn grunning jeg skal bruke? jeg har lest om en grunning på biltema som fjærner rust hele tiden. men vet ikke om det tårler varmen. hva tror dere jeg skal bruke og duger biltema sin grunning.(rusteter)

Link to post
Share on other sites

Jeg har brukt syregrunning på flere gamle motorer. Den biter seg godt fast til metallet og gir fin heftgrunn for lakken. Jeg fikk rådet fra en billakkerer og motorene har holdt seg fine i flere år. Jeg lakket (to strøk med pensel))hele motoren og eksosmanifolden. Ved oppstart ryker og lukter det en del, men dette avtar snart. På deler av eksosmanifolden ble lakken etterhvert litt missfarget av varmen. Jeg antar at det hadde vært bedre å lakkere manifolden med høytemperaturlakk. Lakken jeg brukte fikk jeg av nevnte billakkerer.Dette var lakk som var beregnet til utbedring av lakkskader på annleggsmaskiner og lastebiler og jeg tror han kalte den for acryllakk. Motorene ble grundig rengjort og avfettet føre syregrunningen.

Link to post
Share on other sites

Du får høytemp. lakk både på Biltema og Mekonomen. Vanlig lakk bør du ikke bruke/vil aldri bli bra på manifoiler/eksosrør, men lakken som er beregnet på dette fungerer helt ok. OBS: noen lakker må ha høy temp før den tørker, så de som ikke herder før 100 grader eller mer vil ikke fungere på manifoilen om denne er vannavkjølt.

Ser ikke båtene slik de er, men slik de kan bli!!

Forvalter "Aase II - N7" - en 52 kvm. Anker-båt fra 1917. Seil fra North Sails, Lowrance 3500c plotter og X51 ekkolodd.Medlem av KNS,KNBF,KTK,SA,DFÆL. Ønsker veldig å få tak på et skuteskrog på +/- 40 fot som jeg kan få sette istand.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...