Jump to content

Turtall Volvo Penta2003t


roarx77

Recommended Posts

Har ett spørsmål om turtallet på en VP 2003t, får ikke merr enn 2800 rpm når jeg kjører med båten, men vet at maksturtallet skal være 3-3200 rpm, og at 2800 er ett fint marsjturtall. Noen som fortelle meg grunnen til at jeg ikke får ut "full guffe" når eg går med båten??? :confused::smash:

Link to post
Share on other sites

Får du helt fullt gasspådrag eller kan det være noe mer å hente der. Gi full gass uten motoren i gang og se, merk av hvor gasshendelen står. Ta av gasswire og press hendelen så langt du får den mot full gass, er du nå på samme plass?

Link to post
Share on other sites

Begrodd propell stjeler lett noen hundre omdreininger... Om pådraget går langt nok skjekker du fint med å sette stikken i fullt, så kikker du på pådrag på motor og ser om den har vandret til maks. (med stoppet motor)

Link to post
Share on other sites

Får fullt gasspådrag på motoren ja, så er nok ikke der problemet ligger tror jeg, ellers har jeg hatt problemet siden båten ble satt på vannet og propellen ikke var inngrodd, så tror ikke dette er noe problem heller.... :rolleyes:

Link to post
Share on other sites

Kan selgeren ha tatt en spansk en men at det kan være for stor propell for eksempel. Det er vel noen her som kan regne seg fram til turtall basert på propell data. Finn alt tilgjengelig om gir og propellen.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...