Jump to content

CE-merking av halvfabrikat


Viksund Bravo

Recommended Posts

Vurderer å kjøpe halvfabrikat, nytt eller påbegynnt prosjekt. Kan jeg "overta" 5-års regelen ved å kjøpe et uferdig prosjekt for på den måten å slippe kostnader og krav i forb. med CE-godkjenningen??

 

 

Hva er konsekvensen av å kjøpe/selge en ikke CE-godkjent halvfabrikat, dersom den likevel er forsikret?

Jeg er veldig impulsiv bare jeg får tenkt meg om....

Link to post
Share on other sites

Nå er det vel slik at halvfabrikat ikke er unntatt regelen om CE merking, så i denne sammenhengen så spiller dette liten rolle... båten skal CE merkes. Det ble vistnok gitt noen amnesti regler fra Sjøfartsdirektoratet for ett år siden eller så i forbindelse med halvfabrikater og CE merking, men jeg tror ikke dette amnestiet fortsatt gjelder..

 

5 årsregelen gjerlder kun for selvbygde båter og ikke halvfabrikater... dette betyr at du nok måha gjort det aller meste selv, inkl. skorget

Tar forbehold om skrivefeil i alle mine innlegg, slik at de som utelukkende er opptatt av mine skrivefeil og meg som person kan kose seg med det de kan.. Mine innlegg er også basert på min mening og oppfatning omkring temaer både her på forumet og i samfunnet ellers, dette gjelder også om det ikke er tatt eksplisitt forbehold om det i selve innlegget.. :smiley:

 

Det er bare de som føler seg underlegne som er beskjedne - de dyktige fryder seg over det de har utført
Johann Wolfgang von Goethe 1749-1832

Link to post
Share on other sites

Alt skal jo CE-merkes i disse dager. Derfor ville jeg kjøpt et halvfabrikat hvor produsenten selv godkjenner båtene. Dvs at de kommer å godkjenner båten når du er ferdig med den...hvis du har gjort alt riktig da... :rolleyes:

 

Det er jo også mulig å kjøpe et halvfabrikat såpass ferdig at leverandøren kan CE-merke den før du får den levert. Mener å ha hørt at blant annet Seaco selger CE-merkede halvfabrikater...

Link to post
Share on other sites

Men hva med å overta et prosjekt fra en som har gitt opp, før 5 år er gått, og ikke ferdigstillt båten? Hvordan går man frem da?

Jeg er veldig impulsiv bare jeg får tenkt meg om....

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...