Jump to content

Trenger reparasjonstips til skrog.


Panasync

Recommended Posts

Hei, da er gamle synder fra tidligere båteier dukket opp :boxing:

 

Regner med det er best å dele båten og plastre innenifra, men håpet jeg kunne slippe det..

Her er bilder av skadene som plutselig dukket opp, etter at noe gammel sparkel løsnet :rolleyes:

49438.jpeg

 

 

49439.jpeg

Edited by Panasync (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Skal selv tette hull iforbindelse med flytting ev begge kjølevannsinntakene. Det jeg gjør er å slipe ned litt rundt kantene på begge sider, støper deretter med polyester flere lag med glassfiberduk på begge sider. Sliper så det hele jevnt og finsparkler med polyestersparkel.

Kommer du ikke til fra innsiden ville jeg laget en form som du akkurat klarer å dytte inn i hullet. Midt på formen må du bore et hull som du fester et tau til slik at du kan trekke den mot hullet på innsiden. På formen må du smøre på tre lag med polyester og duk før du putter det gjenom hullet. Når du har fått alt på plass og herding er gjort kan du sparkle med polyestersparkel fra utsiden, evt støpe med polyester og duk.

Link to post
Share on other sites

For å få et fint resultat utvendig, så bruk en 5 cm papirtape og fest denne i underkant av såret, fyll såret med gelcoatsparkel og press tapen oppover over skaden og fest den på oversiden.

Da vil ikke gelcoaten sige og du vil få det minimalt å pusse ned etterpå.

Husk at du må ha minimum 18 grader for at det skal herde.

Link to post
Share on other sites

Hvis du ikke kan komme til fra innsiden uten å dele båten ved fenderlista er det ikke noe problem å reparere utenfra.følgeskadene av delingen er mye større enn de reparasjonene det er bilde av. slip bare en jevn skrå fra hullet og 10 cm rundt. ikke renskjær hullet hvis ikke det er et stort hull som du trenger noe bak for å holde på glassfibermatta. legg i ønsket antall lag med matte og polyester. så er det bare å slipe og legge på gelkoat. Hvis du tar en håndholdt manuell (ikke elektrisk) høvel er det veldig lett å få rett tykkelse hvis du høvler før det er helt herdet. lykke til med reparasjonen.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...