Jump to content

hvordan få løs rorflyndre som sitter i sikaflex


kurth

Recommended Posts

Skal bytte en rorflyndre på en Saga 29 som er festet med bolter og sikaflex. Fikk råd fra Saga om at en skulle bevege flyndra sideveis til sikaflexen slipper., har prøvd dette, men den sitter så godt i sikaen at den er ikke til å rikke. Har prøvd å skjære i sikaen på begge sider,men en komme ikke langt ned fordi flyndrefestet er u formet. Har tenkt å bruke varmepistoler for å varme opp sikaen og banke ned eikekiler langs hele flydra for å se om den slipper. Er det noen som har noen forslag på hvordan jeg skal løse problemet så hadde det vært fint

Link to post
Share on other sites

Hei

Kom bare på en ide.

Kunne en bruke en pianostreng til å skjære med. Ser for meg en håndtak i hver ende på strengen for så å lirke den mellom båt å flyndre?

Smaapala

Link to post
Share on other sites

Har prøvd med tynn wire med håndtak i begge ender, men ikke pianotråd. skal prøve med varme idag bruke flere varmepistoler har hørt at sikaflex slipper når en kommmer endel over 100g.

Edited by kurth (see edit history)
Link to post
Share on other sites

hej kurth

 

ett annet alternativ til trådsåg er

 

en sådan der billig tandet brödkniv der hele bladet er så tynnt att det böjjer sig

då kan du ha kvivbladet parallellt med rodret o hantaget litt böjt ut.

 

 

har losset en kjöl til en Maxi77....efter att ha losset alle kjölbulter satt kjölen like fint fast med bare Sikan :smiley:

S/Y Gunga Din

Link to post
Share on other sites

Har idag satt opp en jegg som Ingar også foreslår, men den er satt på yttersiden av propellen.I morgen tenkte vi å sette opp 2 jekker en på hver side av flyndra på innsiden av propellen helt inn til kjølen .Grunnen til det er at der den nå står, nesten ute ved roret er det for mye svikt . Håper er da at sikaen gradvis vil slippe . Gitarstrenger kan også være en mulighet hvis dette ikke går for å få kuttet lenger ned i sikaen.

Link to post
Share on other sites

Sveise på en stålprofil på tvers slik at den stikker ut en halvmeter på hver side. Sett under en jekk på ene siden slik at du får litt strekk på Sikaen. Kutte i Sikaen med skarp kniv,smøre med CRC el. Gjenta prosedyren fra side til side. Vil nok løsne om du holder på lenge nok. Muligens må du lage deg en spesialkniv for å komme dypt nok ned.

Link to post
Share on other sites

Tenkte å legge en bjelke på tvers og en jekk på hver side, må muligens gå litt forsiktig fram så ikke noe av gelcoaten dras løsHeller

ta det over et par dager og jekke gradvis opp. Skulle gjerne hatt en spesialkniv el.annen redskap. slik at en kommer lenger ned i Sikaen. Lurer på hva CRG er,hjelper det med å løse opp sikaen. Hvis ikke dette går, får jeg kontakte Saga igjen så får de komme med en løsning på problemet.

Edited by kurth (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Bjelke du nevner må nok sveises fast, nytteløst uten.

 

CRC eller lignende er kun for å smøre kniven slik at friksjonen reduseres. Zalo el. såpevann gjør samme nytten.

 

Meg bekjent kan ikke Sika løses opp eller bløtgjøres. Sika kan kun fjernes mekanisk.

 

Trolig bør du ha et vinklet eller U-formet skjæreredskap. Kanskje du kan lage et redskap av en avdanket brødkniv ved lokal oppvarming til rødvarme og bøye til ønsket fasong.

 

Skulle gjerne sett noen bilder fra området da det ellers har lett for å bli mye synsing.

Edited by TMe (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Idag ordnet det seg rorflyndren løsnet. La en trebjelke på rorflyndren helt inne ved kjølen, en jekk på hver side av propell akslingen så måtte sikaen gi tapt . De har ikke spart på sikaen når Saga monterte kjølen . Nå er det bare å montere den nye kjølen. Takker for alle gode råd :flag:

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...