Jump to content

Eberspächer D3L Flammevakt?


Pjolter

Recommended Posts

Hei båtvenner, har lest om "eber" til øyet ble stor og vått, Har lastet ned "boka" i doumentarkivet, men klarer ikke å se om det er flammevakt der. ( Må det ikke være det??) Fant ut i dag under påskepussen at det var en D3L vi hadde, men det starter og går bare et par minutter, men så gir den seg, Leste nettopp en tråd der de fleste sier at det sikkert er flammevakten som er tilsotet,,, Jeg leter og leter men finner den ikke, Kan noen hjelpe og forklare meg hvor denne flammevakten er og hvordan jeg kommer til den?,,

 

Takk

 

Mvh

 

Pjolter

I`!;I`m still confused, but on a higher level. FJORD 38 AC • Polar 20 Vp http://www.home.no/pjolter

Link to post
Share on other sites

På linken finner du oversikt over Eber forhandlere. Kontakt nærmeste verksted som heter noe med elektro-diesel. Disse er som regel alltid spesialister på Eber og kan svare på spørsmålet ditt og også hjelpe deg med problemet.

 

Eber forhandlere

Link to post
Share on other sites

Flammevakten er en termostat som sitter på utsiden av flammehuset i nærheten av varmeutgangen (men under plasten). Denne kan altså ikke sotes til, men kan være defekt. Ny koster 600,-. For å teste denne, må den måles kald og varm og se om den lukker/åpner.

Link to post
Share on other sites

Takk for svar, Har funnet ut hvordan det virker etter hvert,,, Nå har vi koblet termostaten på nytt og mener nå den virker som den skal.

Slik den virker nå er er , når vi skrur på "rødt" begynner vifta å gå, etter en del sekunder begynner den å tikke.. tikker en stund, og så tenner den.

Når vi vrir termostathjulet "kaldere" ( over klikket ) virker det som den går ned til halv hastighet og tikkingen halveres i hastighet. men den er fremdeles tent. Jeg trodde at når termostaten slo ut ville den "slukke" til termostat slo inn igjen. ?? Og er det riktig at den skal tikke hele tiden??

 

Mvh

 

Pjolter

I`!;I`m still confused, but on a higher level. FJORD 38 AC • Polar 20 Vp http://www.home.no/pjolter

Link to post
Share on other sites

De gamle, i hvertfall de små, skrudde seg av på termostaten. De "nye" har flere trinn å regulere på, og går ned på lavere effekt. De som skrur seg av og på, har mye større strømforbruk, pga glødepluggen hver gang den fyrer opp igjenn. :smiley:

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...