Jump to content

Har bryggeeier lov til dette?


sarni

Recommended Posts

Hei

 

Tegnet 10 års leiekontrakt i 2004. Det har fungert fint frem til i fjord høst da eier ringte og sa at han skulle bytte ut anlegget med nytt. Han skulle da ha nytt innskudd (30000kr for 10 år). Jeg sa at jeg forholder meg til kontrakten som er inngått, eier sa da at jeg måtte flytte til at annet sted som var like bra. I mine øyne er denne plassen dårligere en den jeg hadde. Derfor sa jeg nei nok en gang.(hadde plassen vært like bra hadde det jo ikke gjort noe)

Idag skulle jeg ut å sjekke før båten kommer på vannet og hva fikk jeg se, joda, eier hadde lagt ut nye brygger med nye navn. Ringte da til eier og spurte om hvor min plass var. Den er ikke ferdig ennå men kommer på den anviste plass i høst. Jeg ble da sur og sa nok en gang at jeg forholder meg til kontrakt, og forventer at jeg har den plassen som jeg har betalt for, ikke en dårligere.

 

Hva gjør jeg nå?? Må jeg ta kontakt med forbrukerkontoret eller skal jeg høre med advokat??

Link to post
Share on other sites

tja, du har betalt forb å ha noe i 10 år, det vil si at det er DITT og ikke hans i de neste 7 årene, selv ville jeg sagt at jeg skulle ha plassen jeg hadde betalt for, ellers følte jeg meg tvunget til å kontakte forliksrådet, advokat e.l.

Link to post
Share on other sites

Hei igjen

 

Har ikke tilgang på skanner men i kontrakten står det ingenting om flytting til andre deler osv. I kontrakten står det at jeg har båtplass nr. 7 bredde 4 m. Eier sier at jeg fremdeles har plass nr. 7 men på et annet sted. Når jeg tegnet kontrakt ble jeg anvist plass på den utliggeren som hadde plass nr. 7, det var aldrig snakk om noen andre plasser heller.

Eier har heller ikke sendt ut giro for betaling, i kontrakten står det at denne forfaller 1/4 hvert år. Har purret dette opp men ingenting skjer.

 

Noen som har forslag på jeg kan gjøre??? :confused:

Link to post
Share on other sites

Eier har heller ikke sendt ut giro for betaling, i kontrakten står det at denne forfaller 1/4 hvert år. Har purret dette opp men ingenting skjer.

Hvis ikke lover og regler er endret de siste årene uten at jeg har fanget det opp, så er det slik at når avtalen er tydelig på beløp og betalingsfrist, ja så blir du ikke fritatt for betaling/betalingsfristen selv om du ikke har mottatt giro. Selv om sedvane altså er at man mottar giro/regning før man betaler, så er det ingen nødvendighet. Mitt råd er derfor at du betaler som du skal uavhengig av giro eller ikke - da er du i alle fall sikker på at ikke akkurat det (les: misligholdt kontrakt) blir brukt mot deg i en senere tvist. SkipperWorse kan helt sikkert mer om dette, kanskje han kan suplere hvis behov? (Det jeg har skrevet er basert på lærdom fra et par tiår tilbake da jeg leste litt økonomi og touchet noe juss som hørte til - altså ingen garanti for at dette ikke kan være endret).

 

Når det er sagt - jeg synes umiddelbart det virker som en svært merkelig manøver fra bryggeeiers side. Særlig det at du ligger an til å mangle båtplass i sommer, om jeg forstår deg rett. Men som Lasse skriver - det er nok lurt å ha sett hele kontrakten før man sier noe alt for sikkert.

 

 

Håper det ordner seg!!

 

Ronald

Edited by Ronald (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Tja.... Hvis alle plassene er nummerert fysisk, er det vel ingenting å diskutere hvor plass nr. 7 er hen. Men hvis eier har oppgradert deler av bryggeanlegget og renummerert plassene så kan det hende at han har plassert nr. 7 et annet sted. (Nettopp for å slippe å diskutere dette med deg i forhold til kontrakten) Er ikke plassene nummerert, kan han jo velge hvor plass nr. 7 skal være hver uke... :rolleyes:

 

Slik jeg forstår det, så har du fått tilbud om å beholde plassen din med ny brygge og ny 10-årskontrakt til en høyere pris? - altså 3000.- pr. år mot xxxx.- du betaler i dag? Eller var innskuddet "Up front" og videre en årlig leie? Har du tidligere betalt et innskudd og hva skulle i så fall skje med det? Det er jo rimelig det at han vil ha igjen for investeringen.

 

Du er blitt tilbudt en annen plass av lik størrelse, men liker ikke beliggenheten. Så lenge båtplassen oppfyller funksjon og formål på lik linje med tidligere plass anser jeg det som at produktet nevnt i kontrakt er levert. Om du får lengre å gå, eller ligger mer utsatt til for bølger o.l vil uansett bli personlige, subjektive oppfatninger som kan diskuteres i det uendelige.

 

Jeg tror personlig ikke du har noen sterk sak her.... Men dette er kun min mening.....

....Every 4-stroke outboard engine is to be considered as a geriatric device..... -Unless it´s made in Japan and got at least 350 HP, of course.....or simply named SHO...

Link to post
Share on other sites

Fikk en sjokkopplevelse i posten i dag fra min bryggeeier. Betaler 11000 + 1000 i strøm i året for 5 meters plass. Hadde båten liggende ute i vinter med ledning ombord til en frostvakt. Eier hadde tydligvis sjekket hvem som var tilkoblet strøm i vinter og uten varsel dukket strøm giro på 3250 kr. Rigte eier og sa at jeg ikke hadde vært klar over at man måtte betale ekstra for vinterstrøm- og at båten var fullt ut vinterisert -alle gjennomføringer etc. fylt med glykol. Hadde bare en frostvakt tilkoblet som denne vinteren kanskje var tilkoblet et par uker hvor temperaturen var ned mot minus 10. Da kursene ikke har måler tok eier bare et anslag. Neste år ligger jeg enten med wattmåler, eller ingen måler og varmeovnen innstilt på 20 grader slik at jeg får valuta for penga. Blir jo feil når andre båter i havna på oppmot 60 fot trolig ligger med full varme og vi andre skal være med å betale for gildet.

Bryggeeier gikk med på at jeg bare betalte halvparten, men selv dette føler jeg er i overkant med dagens lave strømpriser. Jeg får foreslå neste vinter at hver enkelt innstallerer wattmålere fra Clas Ohlson? men dette blir vel for enkelt vil man snyte på forbruket kan man la den være utilkoblet noen måneder?

Tror enden på visa blir at jeg ligger uten strøm neste vinter. For de 1000 kronene som jeg betaler i sommerhalvåret har jeg vel knapt ladet opp batteriene mer enn et par-tre ganger.

Link to post
Share on other sites

Avtalen var i 2004 at innskuddet var for 10 år + årlig leie (skulle ha 30000 inskudd + årlig leie også på det nye) og derfor finner jeg det urimelig at han skal ha nytt ved oppgradering av anlegget. Anlegget som var var gammelt og skrøpelig men det står i kontrakt at eier er pliktig til å holde det i stand ikke bytte ut anlegget for så å kreve nytt innskudd, Hvis det er det som er å holde det istand i henhold til kontrakt. Det blir jo at jeg betaler dobbelt for plassen i mine øyne.

Ronald, det er vanskelig å betale en ting når en ikke vet hvor pengene skal.

Edited by sarni (see edit history)
Link to post
Share on other sites

...Ronald, det er vanskelig å betale en ting når en ikke vet hvor pengene skal.

Riktig det, men jeg tenkte du kanskje hadde kontonummeret fra tidligere år et eller annet sted...

Link to post
Share on other sites

Ronald, det er vanskelig å betale en ting når en ikke vet hvor pengene skal.

 

Adressen har du jo så hvorfor ikke sende en postanvisning

Det er lettere med våtslipepapir en rubbing. Det er lettere med et til 2 strøk lakk en polering. Trebåt er ikke mere arbeid

Tidligere Båter: 21 fots tresjark m/sabb 22 (Tequila Sunrise) • 23 fots tresjark m/sabb 16 (Neptun) • 17 fots speilbåt i tre med vindskjerm og 25hk yamaha (Gjeld-frid I)

Link to post
Share on other sites

Hva med å forsøke dette:

 

1) Ring, forsøk å være hyggelig, be om å få opplyst kontonummeret og betal

2) Fortell om ting du synes som har vært bra med marinan, servicen stedet osv.

3) Si at du forstår at det er behov for oppgraderinger og at du gjerne vil være imøtekommende

4) Si at du er godt fornøyd med plassen du har idag (nr 7), men ser at den også trenger oppgraderinger og spør når de tenker å vedlikeholde/oppgradere denne i henhold til kontrakten..

5) Spør om de har et forslag til løsning slik at du ikke får en dårligere løsning enn den du har betalt for

6) Hvis ikke dette funker, skriv et brev i tråd med punkt 2-5, hvis det heller ikke funker, kjør advokat...

 

det var mitt råd.. :-)

TMS

Link to post
Share on other sites

Avtalen var i 2004 at innskuddet var for 10 år + årlig leie (skulle ha 30000 inskudd + årlig leie også på det nye) og derfor finner jeg det urimelig at han skal ha nytt ved oppgradering av anlegget.

 

- Ja dette syns jeg også er urimelig. En noe høyere leie for ny brygge hadde jeg dog akseptert. Jeg hadde brukt litt penger på veiledning hos en advokat, og eventuelt fått han til å skrive et brev hvis dere ikke blir enige og du føler at du ikke kan leve med den tildelte bryggeplass...

....Every 4-stroke outboard engine is to be considered as a geriatric device..... -Unless it´s made in Japan and got at least 350 HP, of course.....or simply named SHO...

Link to post
Share on other sites

Avtalen var i 2004 at innskuddet var for 10 år + årlig leie (skulle ha 30000 inskudd + årlig leie også på det nye) og derfor finner jeg det urimelig at han skal ha nytt ved oppgradering av anlegget. [...]

Tja, uten å ha sett kontrakten så vil jeg gjette på at det er en nokså begrenset avtale om leierett, uten noen klausul som forbyr eier å rive eller bytte ut hele bryggeanlegget. Setter du hardt mot hardt får du høyden igjen innskudd minus avskrivninger, men for all del - ta kontakt med en advokat dersom du vil finne ut hvilke rettigheter kontrakten din faktisk gir deg.

 

Båtforeninger hvor flertallet av medlemmene har holdninger tilsvarende din er en av grunnene til at vi har mangel på båtplasser i deler av landet. Det er som regel slik at hele bryggeanlegget må oppgraderes dersom det skal tåle en betydelig utvidelse, samtidig som mange ønsker å bruke den eksisterende billige brygga til den smuldrer opp. (En annen grunn er naboer som protesterer på utvidelser av bryggeanlegg.)

Link to post
Share on other sites

Med tanke på den store mangel det er på båtplasser i Oslofjorden hvor jeg holder til så synes hele problemstillingen til trådstarter å være av typen "luksusproblem", men har hørt det sagt at luksusproblemen er også problemer, så da så!

 

:sailing:

Ser frem til den dagen Corona er en øl og Donald er en and!

Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hei igjen

 

Har nå vært i kontakt med forbrukerkontor og advokat, disse sier det er bare å kjøre på for det er bryggeeier som driter seg ut. Har nå sendt rekomandert brev til bryggeeier med svar fist på en uke. Venter i spenning på hva det står der.

 

 

Ps. Har fremdeles ikke fått noe å betale på men har purret denne opp FØR forfall slik at han ikke kommer noen vei på dette heller.

 

 

 

Takker for svar og kommer gjerne med mer hvis det skulle være av interrese for folk.

Link to post
Share on other sites

Sarni, står det noe i avtalen din om oppsigelse, eller er 10 år spikret fullt ut ?

Tenker da på om brygge-eier kan si deg opp med f.eks. 1 års varsel og tilbakebetaling, og deretter bygge om bryggene.

 

Etterspørselen etter kaiplass er nå så stor at en brygge-eier fint kan skaffe seg et par uvenner for å få flere venner, hvis du er med på tanken... :rolleyes:

Link to post
Share on other sites

Eneste som står i kontrakt om oppsigelse er mislighold av brygger, dvs at jeg ødelegger dem. Men det som bekymrer meg mest er at han kan heve kontrakt ved ikke innbetalt leiesum. Men har som sagt tidligere etterlyst denne FØR forfall men fremdeles ikke fått noen ting. (tror han presser meg ut på denne måten)

 

Skal også sies at alle som lå på den utliggeren som jeg lå er borte pga eiers oppførsel. De har ikke godtatt hans forslag derfor har dem funnet nytt eller solgt båt selv om de hadde samme kontrakt som meg. Jeg for min del synes dette er leit, derfor kjører jeg saken slik jeg gjør for å se om eier virkelig har rett til å presse folk på denne måten. Han "skor" seg på at det er underskudd av båtplasser for å tjene noen ekstra kr. Det er dette jeg synes er urimelig at vi som har kontrakt må finne oss i dette.

 

Kommer tilbake med hvordan det går.

Link to post
Share on other sites

Synes det er topp at trådstarter er villig til å ta opp kampen med grådige brygge eiere... Så dyrt som alt er blitt idag er ikke helt berettiga, og at man fortsatt skal lures å flåes er uhørt.

 

Kjør på ham hardt om du kan. Du trenger ikke være venn med ham for å ha båt der. men seff noen frynsegoder kan man jo se langt etter. hehe

 

må da være flere som føler seg i samme situasjon som deg der?? det finnes styrke i flertall... gå på ham sammen.

 

lykke til.

 

Hilsen en med båt på land, da sjøligge er for dyrt;o(

Link to post
Share on other sites

Men problemet forblir jo at dersom du ikke betaler innen fristen, så har brygge-eier loven på sin side dersom han skulle velge å si opp leieforholdet ditt med begrunnelse i manglende leieinnbetaling. Som nevnt i tidligere innlegg fritar ikke manglende tilsendt giro fra utleier deg fra å betale inn leiebeløpet. Ennvidere inngikk du leieforholdet i 2004, så jeg tar det gitt at du har kontrakten og/eller innbetalinger fra tidligere år som viser både kontonummer og kontoeier.

Alternativt kan du snakke med din bank, og opprette er konto tilsvarende en depositum-konto; slik vil du ihvertfall ha vist både betalingsevne og betalingsvilje inntil "tvisten" om hvilken plass du skal ha er avgjort.

Når dette er sagt er jeg helt enig i at båtplasser i sentrale områder virkelig har blitt et problem. Og jeg priser meg lykkelig over at jeg meldte meg inn i min forening allerede i 1972, betalte et beskjedent innskudd, og har idag plass i døgnvaktet havn sentralt i Oslo til den nette sum av i underkat av 3000.- for en 4 meters plass med tilgang til både strøm, vann, toiletter, dusj, septik-tømming etc etc....

Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hei igjen

 

Som sagt skulle jeg legge ut noe hvis det skjedde noe og det har det:

 

Eier har nå kommet med et forslag om at jeg tar den nye tildelte plass så skal han legge alt annet til rette. Dvs. at han skal lage det låsbart, legge inn vann og strøm(hadde ikke strøm ved den forrige plass veldig +++++) samt at vi 2 som må flytte får egne reserverte perkeringsplasser. Dette synes jeg er bra av eier. :flag: Skal nå møte eier til uken for endelig å se plassen sammen. Håper at alt ordner seg nå.

 

Ps. Det som surrer i mitt hode er: hvorfor sa han ikke alt dette tidligere, slik at vi slapp denne tvisten??

 

Men akkurat nå er jeg HAPPY. :cheers::cheers::cheers::cheers::sailing:

Link to post
Share on other sites

Gratulerer! :flag: Glad det endte til din fordel...

....Every 4-stroke outboard engine is to be considered as a geriatric device..... -Unless it´s made in Japan and got at least 350 HP, of course.....or simply named SHO...

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...