Jump to content

Ratt sitter fast!


roesok

Recommended Posts

Ikke bare sitter styringen fast (se eget innlegg) men også rattet. Har nå kappet staget på styrekabelen som går gjennom motorfestet og dratt den ut. Her kan det bli problemer når ny skal monteres for hullet der gummimansjetten er står litt skjevt i forhold til hullet i motoren der staget skal gjennom. Det betyr at jeg muligens må løsne motoren og vippe den litt fram for å få gjennom staget. Når det er på plass er det greit for da vil den kabelen som går gjennom hullet og mansjetten ha en viss fleksibilitet.

ratt.jpg

Men så var det rattet. Har løsnet et par skruer i den sorte plastkoppen som er mellom rattet og instrumentpanel. Tok av pyntedekselet midt på rattet og skrudde av skruen innenfor. Men rattet sitter like fast. Skal det ikke da bare kunne trekkes ut? Er det noen splint el. noe som holder det?

 

Når rattet er av, kommer en da til styresnekka eller må mer av og hvordan kommer man bak panelet der ratt og styresnekka er? Det er fire skruer som instrumentpanelet er festet med, men kommer man til med å fjerne det? Er nogen frustrert...

Redigert av roesok (see edit history)

Ingen kan oppdage nye verdenshav om han ikke har mot til å tape kysten av synet.

Link to post
Share on other sites

rattnav.jpg

 

Bildet viser senter av rattet der mutteren var festet. Det kan virke som at i den ene av de fire åpningene er det en liten firkantet splint som sitter i rattakselen. Er det den som låser rattet, og i så fall hvordan få den bort? Umulig å komme til der.

Ingen kan oppdage nye verdenshav om han ikke har mot til å tape kysten av synet.

Link to post
Share on other sites

Den splinten sørger for at rattet ikke går rundt på rattakslen. Om den er løs eller er en del av rattakslen er ikke så viktig for den skal ikke behøves å tas ut for å få av rattet. Det er nok rust som er årsaken til at rattet sitter fast.

 

Du kan kanskje bruke en avtrekker som denne fra Biltema.

19-1124_s.jpg

 

http://www.biltema.no/products/productlist...amp;iSecId2=503

 

PS! Når du skal sette på plass rattet igjen bruk litt fett på akslen så blir kanskje jobben litt lettere neste gang :wink:

mvh Knut Erik

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...