Jump to content

Får ikke startet Marna R2


Sveiva

Recommended Posts

Vi har en Marna R2, som ikke vil starte. Skrudde ut pluggen, la den mot gods dro i sveiva - ingen gnist. Er det noen som har noen tips å komme med, blir jeg veldig glad. Tenningsenheten er en SEM type EHX-2L39. Kan denne evt sendes til reparasjon/overhaling og hvem gjør i så fall denne typen reparasjon?

Hilsen triste trebåteiere som i år har laget nytt dekk....

Link to post
Share on other sites

Jeg hadde en gammel Marne(57mod.) med magnetimpuls for mange år siden. Problemet oppsto når magneten ble fuktig. Jeg ble anbefalt å legge den i stekeovnen for uttøking. Husker ikke hvilken temp denne skulle ha, men det var ikke mer enn en lunk. Marnafabrikken er sikkert oppe å går enda. De vet absolutt hva service er.

Link to post
Share on other sites

Takk for innspill. Vi har ikke byttet plugger, men siden det plutselig ikke finnes gnist på noen av pluggene, antas problemet å ligge i magneten. Å legge hele saken i ovnen, høres unektelig litt merkelig ut, men uortodokse løsninger som gir resultater er bedre enn alle som ikke fungerer, så dette kan vi jo faktisk forsøke. Dette med oppmagnetisering av magneten, virker spennende. Her må vi ha en veiledning, noen som vet? Det er jo så lenge til tirsdag, når Marna åpner......

Link to post
Share on other sites

Start med å kontrollere stiftåpningen og ev.justere denne til korrekt verdi. Dersom ikke stiftene åpner blir det ingen gnist. Er stiftene dårlige er utskifting tingen. Alt. kan disse pusses med et smergelbryne som en nødløsning. Avfette stiftene med tynner på et papir som trekkes mellom lukkede stifter. Husk at det skal være litt fett på fiberknasten.

Link to post
Share on other sites

Nå er det liv i R2'n igjen :flag:

Målte at det var tegn til liv på stiftene. Da var det bare å demontere hele enheten, ut med kondensator, magnet og "rotorlokk". Pusset med smergel på rotor og alle kontaktflater. Etter montering igjen, ble det liv etter tredje sveiven.

Da blir det sommer i år også da... :cool:

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...