Jump to content

Billig sort hvitt tv


Bertinius

Recommended Posts

:cheers::yesnod:  For oss som har liten båt og små krav til annet enn å være på sjøen, så har Claes olshon et knall billig tv med radio til ca 250,-.  Billed-kvaliteten er bra på nrk1,tv2 og tvnoge + det du trenger av radio. Det er ekstra utgang for antenne, og det er en STOR fordel å kople til en eller to ekstra høytalere via phone-utgangen. Kan bruke noen enkle gamle bil-høytalere. vi fikk i alle fall god lyd, og tilfredstilt behovet for å se nyhetene. Det må også nevnes at det er kabel med til å bruke den på vanlig sig.uttak.

Håper fler enn vi får nytte av det. :boxing::flag:

Link to post
Share on other sites

Enig med deg i at dette er et bra alternativ dersom man skal se litt nyheter og værmelding. Vi så på dette også, men endte med Grundig sin 12V TV, slik at barne kunne se barne-TV i farger.

 

Skulle vel strengt tatt ikke sitte å se på TV i båten, men heller gjøre noe mer fornuftig, men vi har hatt en og annen regnfull og kald kveld i løpet av sesongen, da litt TV-titting er et bra alternativ. På den måten får vi jo brukt kabinen en sjelden gang også.

Hilsen Ludde

 

Link to post
Share on other sites

:cool::cheers:  For oss som har liten båt og små krav til annet enn å være på sjøen, så har Claes olshon et knall billig tv med radio til ca 250,-.  Billed-kvaliteten er bra på nrk1,tv2 og tvnoge + det du trenger av radio. Det er ekstra utgang for antenne, og det er en STOR fordel å kople til en eller to ekstra høytalere via phone-utgangen. Kan bruke noen enkle gamle bil-høytalere. vi fikk i alle fall god lyd, og tilfredstilt behovet for å se nyhetene. Det må også nevnes at det er kabel med til å bruke den på vanlig sig.uttak.

Håper fler enn vi får nytte av det. :smiley::fishing:

 

Hei,

 

Jeg har vurdert dette TV apparatet, men trenger videoinngang.  Det finnes ikke på denne modellen, og jeg vet ikke hvordan jeg skal gå inn i apparatet for å få koplet til et videokamera.

 

Er det noen som har en løsning på dette?

 

Mvh

sabrina

Link to post
Share on other sites

Har hatt dette apparatet i et år og min variant er nesten som søppel å regne :fishing::cheers:

Har du sjekket det med en bedre antenne?

 

Husk at resultat ikke kan bli bedre enn de signalene som kommer inn  -  og på slike små-TV er ofte antennen et sørgens kapittel, så kanskje det er bryderiet verdt å prøve apparatet på en antenne som du vet er god før du lar det gå i søppelspannet....

 

mvh

Poseidon

 

PS

Jeg har en Grundig med 24VDC/230VAC, men igjen er det antennen som avgjør og jeg måtte gjøre noe med både antenne og forsterker for å få det brukbart   -   og da hadde jeg allerede kassert er billig sorthvitt TV.

DS

Med vennlig hilsen POSEIDON

Link to post
Share on other sites

Joda har sjekket og prøvd andre anntenntilkoblinger (har hatt dette som yrke i min ungdom).

Apparatet er under pari. Men selv om det er et masseprodusert apparat kan du oppleve "mandags" maskiner.

:santcheers:

Teori er når man vet alt og ingenting stemmer.

Praksis er når alt stemmer, men ingen vet hvorfor.

Praksis og teori forent: Ingenting stemmer, alt fungerer og ingen vet hvorfor.

Link to post
Share on other sites

:santa:  Sabrina, det skulle ikke være noe i veien for å kople video til tv'en, men det er ikke det store å se en film på det apparatet, etter min mening. Men når behovet er de viktigste nyheter og radio, er det godt nok for oss. Men jeg vil understreke at det er en stor gevinst å hente på andre høytalere i phono utgangen.

Men smaken er som baken.

Link to post
Share on other sites

Har faktisk en slik i stålklumpen min,, virker faktisk der også, både radio og tv. Har ikke koblet til ekstern antenne. Ser både tv2 og NRK men man er jo avhengig av signaler som ellers.

Er faktisk fornøyd jeg da til den prisen.....

Pjolter

I`!;I`m still confused, but on a higher level. FJORD 38 AC • Polar 20 Vp http://www.home.no/pjolter

Link to post
Share on other sites

...Prisen er lav og man får det man betaler for.

Slenger meg på i har-et-slik-jeg-også klubben. Egentlig er jeg litt imponert over at det går ann å få såpass for under 250,-. Var skeptisk når jeg bestillte det, men det var faktisk over forventning. Det som jeg har mest å pukke på, er skurring/during i lyden, men det er mulig det er derfor Bertinus anbefaler ekstern(e) høytaler(e). Uansett er det begrenset hvor mye man kan forvente til denne prisen.

Bilde

Les mer om det hos clasohlson.no - Artikkelnr. 32-6897

Link to post
Share on other sites

Har samme type rimlig TV (Thomson). Hadde ikke problemer med Svenske nyheter på Vederøarne i sommer. Man få hva man betaler for. men for å få med seg nyheter og kanskje barne TV, så er det greit nok.

Hvis man regner med å se på TV i timesvis daglig ville jeg nok betalt noen 1000,- for en "ordentlig" TV.

 

Pekjan

MEDLEM I KNBF

VP41a. I love "Smoke on the water". Song performed by Deep Purple. Smoke produced by VP

Link to post
Share on other sites

He he.Sniker meg til Dagsrevyen også en gang i blant også jeg da Feniks.Men båten som

99% TV & stereo fri sone syntes jeg er herlig.Og det gjør Sjefs-Matrosen også tror jeg.Men

de litt større ten åringene hadde helst sett at Slagskibet var utstyrt med Wide Screen og

satelitt så Porno TV(MTV) kan beskues 24 timer i døgnet.Fri & bevare meg :smiley:

Link to post
Share on other sites

quote author=Fenix link=board=A;num=1071881198;start=0#16 date=12/22/03   14:55:04]

 

Ja, det er nettopp matrosen det handler om - på en regnværsdag. Ellers greier jeg meg godt med en avis annenhver dag i ferien.[

 

Tilbedes

TV'n ble brukt 3-4 timer sist sommer. Derfor har vi kun no billig greier.

 

Pekjan

MEDLEM I KNBF

VP41a. I love "Smoke on the water". Song performed by Deep Purple. Smoke produced by VP

Link to post
Share on other sites

Det er mange som har laptop til kartprogram ol. Da kunne muligens et USB tv kort være en god løsning?? Noen som har prøvd disse. Vurderer å skaffe meg et. 600Kr er ikke så gale! :smiley:

 

Link:

http://www.komplett.no/k/ki.asp?action=inf...51&GrpID=3&s=sr

Joda 24 T m/49Hk P4.108 Åpen båt m/15Hk Yamarin 5150BR 80Hk Yamaha Nimbus 3000 VP TAMD41P 192Hk Skorgenes Sonic 375

Link to post
Share on other sites

Det er mange som har laptop til kartprogram ol. Da kunne muligens et USB tv kort være en god løsning?? Noen som har prøvd disse. Vurderer å skaffe meg et. 600Kr er ikke så gale!

Prisen var det ikke noe å si på. Jeg merket meg en ting - det ser ut som boksen er tenkt plugget rett inn i USB uttaket. Det kan fort bli lite fleksibelt med en boks i enden av en USB plugg. Tenker da på mulighet for at man får mindre vridninger på boks eller PC som gjør at kontakten blir så som så. Men det går det sikkert ann å komme seg rundt med en kabel imellom. Kanskje kabel følger med også. Har litt dårlig tid akkurat nå, så jeg har ikke tittet på opplysninger om produktet hos produsenten. Men generelt bør du se etter om det er tekst-TV og fjernkontroll som standard. Akkurat dette produktet er nytt for meg, men jeg tror jeg har sammenlignet de fleste andre løsningene som finnes på markedet. Du kan lese mer om det i denne tråden. Jeg endte opp med PixelView sin løsning. Den er billig, i tillegg til at den har både tekst-TV og fjernkontroll. Jeg har en masse hardware som jeg skal hekte sammen og teste i løpet av jula. Så litt utpå nyåret kan jeg ihvertfall si litt om hvordan PixelView sin USB løsning fungerer. Sammen med en god del annet som også skal kobles til samme PC... :confused:
Link to post
Share on other sites

. . . . men jeg tror jeg har sammenlignet de fleste andre løsningene som finnes på markedet. . . .

Du vet ikke om en billig tuner med vanlig composite video utgang? Min nye 11" kartplotter har videoinngang, og da kunne jeg sett på TV samtidig som jeg kjører (Fyy!) båt?  :confused:  :confused: :confused:  :lol:

 

Lars H.  :santcheers:

Lars H. Helgesen, "Kapteinen" på Trudelutt (Saga27) med hjemmehavn i Son, Oslofjorden

Nettsteder jeg drifter: trudelutt.com oljepionerene.no Skipshunden vår

Som Paschuan i Soten sa på 1920-tallet: Ja, inte är jag mätt, men törstig är jag.

Link to post
Share on other sites

...Du vet ikke om en billig tuner med vanlig composite video utgang? Min nye 11" kartplotter har videoinngang, og da kunne jeg sett på TV samtidig som jeg kjører

Dessverre, Japp. Der må jeg skuffe deg. Hadde det vært snakk om inngang, hadde det vært noe annet. Påfølgende svar må imidlertid tas med en stooor klype salt og like mange :wink: himkok som jeg har innabords. Men i min betydning av billig, kommer jeg ikke på annet i farten enn at det billigste er PixelView USB tuner til ca. 600,- og at du har PC med video/S-VHS out. Men problemstillingen har ikke vært aktuell for min del, så hvis du sjekker ut hver enkelt link som jeg har postet i TV i båt tråden (Velger å ikke linke tråden direkte nå - Dillerinnen maser om at jeg bør legge meg... - tar for mye tid å finne tråden..), så kan du jo sjekke ut spec. for tingene jeg har sjekket ut. Og fører ikke det frem, ja da poster du på nytt, så suger vi oss på saken og finner løsningen! OK?
Link to post
Share on other sites

Du vet ikke om en billig tuner med vanlig composite video utgang? Min nye 11" kartplotter har videoinngang, og da kunne jeg sett på TV samtidig som jeg kjører (Fyy!) båt?

Jeg har tenkt litt på dette, Lars. Det kan være en annen vei til Nyheter på plotteren: En ekstern TV tuner hvor alt er innebygget og det er bare å forsyne med spenning og hente ut audio/video på akkurat det formatet man vil. Disse er litt utenfor scopet av prosjektet mitt, så jeg er ikke helt oppdatert på prisnivå og ulike produkter. Men det er godt mulig det også er linker til noen slike i noen av TV-i-båt trådene som finnes fra før. Gjør du et søk på www.DinSide.no, mener jeg å huske at de har anmeldt flere slike stand-alone tunere. En slik en tror jeg kan være et bra alternativ når man ønsker TV inn på plotteren. Da slipper man å ha en PC som står og drar strøm samtidig.
Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...