Jump to content

Forsikring av bryggeanlegg


OT-flyktning

Recommended Posts

Kasserer'n til båtforeningen stakk nettopp innom med fakturaen fra forsikringen. Vårt bryggeanlegg - 'hjemmesnekret' av undertegnede - med 12 treelementer som i materialkostnader koster hvert ca kr 12000 er brannforsikret :crazy: med en premie på kr 9000 pr år og en forsikringsverdi på kr 300.000. Ikke noe annet - bare brannforsikret. Anlegget tas opp om høsten ved dugnad med traktorhjelp og settes på vannet igjen om våren.

 

Hva synes dere om denne forsikringen? Vi synes etterhvert den er en ganske rar forsikring...

Link to post
Share on other sites

Kjøpe nytt? Nei, det vet vi ikke. Originalbrygga ble innkjøpt i 1978 og rund årtusenskifte ble alle 12 elementer (2x4m)snekret på nytt slik at de var kompatibel med de gamle. Skulle vi kjøpe nytt idag måtte vi vel isteden kjøpe 8 stykker landstedsbrygger : 8 x 16500 +25% = 165.000 pluss transport m m

 

Brygga ser slik ut idag:

Brygge_SBF.jpg

Link to post
Share on other sites

Vårt bryggeanlegg - 'hjemmesnekret' av undertegnede - med 12 treelementer som i materialkostnader koster hvert ca kr 12000 er brannforsikret :crazy: med en premie på kr 9000 pr år og en forsikringsverdi på kr 300.000.

Hei.

Er enig med at denne forsikringen virker rar.

Jeg er medlem av en båtforening som har hatt trebrygger tidligere og har gradvis gått over til betongbrygger. Noen av trebryggene var 4m og noen var 6m. Rett etter at første kai var skiftet ut til betongbrygger 12m X 10, fikk vi havari på en av de andre kaiene. Den var ca 100m med trebrygger på 4 og 6m og årsaken var vind og is. Skaden ble dekket av forsikringsselskapet, noen brygger ble reparert og solgt mens andre var i så dårlig forfatning at de i praksis ble gitt bort.

 

I dag har vi 4 kaier med 9 til 10stk 12m brygger i betong på hver. Forsikringen på disse var for siste år var knapt 38000 inkludert noen andre småting. Det er bryggene som utgjør nesten hele verdien. Ved overgang til betong fikk vi forhandlet ned prisen siden risikoen for havari ble redusert. Ut fra nedgang i premie ved overgang til betong mener jeg at det var ca 10% dette utgjorde. Vi har med i avtalen at premien skal reforhandles hvert år.

 

Ut fra denne erfaring virker din forsikring noe høy og at den dekker lite. Vi har brukt Vesta i en del år, nå har vi Gjensidige og har hatt god erfaring med begge selskap. Håper det kan være til hjelp i din vurdering.

:seeya:

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...