Jump to content

Status på svenskekysten


ter-av

Recommended Posts

Se innlegget mitt som er redigert med mer info. Jeg og Roaldbj kjøpte denne. Sjekk med Ketil om de fortsatt kan skaffe.

Mener å huske at vi betalte rundt 5000. Går på oppladbart 18 v batteri og 12v sigarett tenner uttak

 

Vi har en sånn fjernstyrt lyskaster i masta. Leketøy. Lyser ikke langt. Men " lommelykta" lyser opp reflekser på merker på mange hundre meters hold. Vi har også nattkikkert ombord. Enkel sak som kosta er par båtlapper, den er flott i mørket.

 

Eneste som virkelig funker i mørket er FLIR. Det er utrolig sålenge det sendes ut varme ( personer i redningsdrakt sender ut lite varme). Men FLIR drar i vei på minst hundretusen, men betyr ikke penger noe anbefales det. Det er en grunn til at Redningsselskapet setter det på skøytene.

Link to post
Share on other sites

Ja du har det fælt, og jeg lider med både deg og Hulda! Får friske opp med et bilde fra siste etappen vår hjem for en uke siden. Den seilbåten gikk faktisk ifra oss selv om jeg presset Trudelutt opp i 7,3knop!

 

havblikk.jpg

 

Lars H. :flag_sw:

 

Flott Lars, konkuranse instingtet er der ennå, spørs om ikke du skulle hatt en seilebåt...... :thumbsup:

Presser den gamle saga n for å ta igjen en seilebåt.

Det eneste du vil angre på at du har gjort, er alt det du ikke gjorde. "Do it to day."

Medlem av: Ankerdrammens Venner. OCC,ESF,CMID, NFS & SYC.

http://lagoon380careka.blogspot.com/

Link to post
Share on other sites

Ligger nå godt förtöjd i Fjellbacka. Solen er gått ned og det blåser 8-9 sekundmeter. Turen ned var behagelig til vi passerte Hankö. Strekket utenfor Hvaler ble noe huskete. Her klarte vi for 2. Gang å miste flagg og flaggstang. Det ligger på havets bunn klar for fremtidens marinarkeologer. Det ble mörkt, så vi gikk inn til Skjærhalden. Der ble vi møtt av en meget vennelig havnevertinne. Ikke noe bråk og spetakkel i havnen som andre her på forumet har beskrevet. Polferd i Grebbestad, tre minutter før stengetid! Varene nytes i denne stund. Årets siste båttur er et faktum. Litt vemodig I morgen går turen til Grebbestad for opplag på varvet.

Redigert av Toscana (see edit history)
Link to post
Share on other sites

  • 3 uker senere...

I går seilte Hulda fra Springet (Kungshavn) til hjemmehavn Strömstad. Det blåste vel sånn 9- til 11 sekundmeter fra SW. Sjøen utenfor denne delen av Bohuslän roter seg som kjent svært fort opp og blir ubehagelig. Ringte derfor opp Sotenkanalen bro, de var betjent og Hulda ble ønsket 'välkommen ska' du va'. Så det var bare å tutle avgårde. Ingen andre båter sy for broen, som åpnet uten at jeg behøvde slakke farten. Tok gubben i brohuset på K16 og ønsket god vinter. Inne i kanalen mildt og tilnærmet vindstille. Ved utløpet møtte jeg en seiler på vei sydover. Satte seil ved utløpet av kanalen og seilte innaskjærs nordover. Det er flere veier å gå, men gikk slik at jeg passerte 'hytta til Ingrid Bergmann' utenfor Fjällbacka. Derfra er man nødt til å gå ennda mer utaskjærs, eller forbi Dannemark. Valgte utaskjærs, for om det er fiskeredskap i sjøen i Oslofjorden, så er det langt mer nedover her. Gjennom trange sund kan det være så mye at det ikke er mulig å unngå alle. Ut på utsiden av Hamburgö. Brenningene antok høyder på to meter og toppet tre meter nå og da. Hulda dunket avgårde for stor genoa og fullt storseil i mellom syv- og åtte knop. Masse fiskere å se utpå, nå er det ikke trygt å være hummer. Mange av blåsene hadde så kort tau at de kun var synlige nede i bunnen av bølgedalene. Gikk også på utsiden av Havstensund. Gule Hupmen var ikke værre enn resten av strekke, heller bedre. Langt inne ved land, et par seilere. Hekksjøgeneralene og snekkefolkte ser ut til å ha lagt opp for i år. Eller de holder seg på Borgen. Inn i Kosterfjorden et par- tre seilere til. Sjøene dabbet av. En kasse med sjakler og tunge ting hadde slitt seg og tømt innholdet sitt, kassen var knust. Ellers ikke noe uhell. Så langt. Seilte inn og tok storseilet N av Furhl. i Strömstad. Gikk siste biten inn for motor. Umulig å få opp farten. Regnet med at jeg hadde fått et plastflak i propellen. Ga bakk så det skranglet i båten. Rolig forover igjen, for jeg var inne bak moloen til båthavnen. Plutslig et jekla smell, hekken hoppet litt opp av vannet. Tittet akterover, og der ploppet det opp en liten, rød blåse. Den må ha hektet seg på et stykke lenger syd på kysten. Nå virker propellen greit igjen. En fisker har mistet en teine, og en teine ligger der og fikser uten å bli plukket opp.

 

Så har vi dette med vann i dieselen, kondensproblematikk og alt det der. Tok prøve av dieseltanken. Med drillpumpe kjører jeg opp fem liter fra bunnen av tanken. Vanligvis et fingerbøll vann. Denne gangen var det ingenting. Kun noe bøss som flyter rundt i dieselen, trolig slipestøv som har ligget i tankenn siden tidenes morgen. Nå skal dieselen stå for utfelling et tid.

Link to post
Share on other sites

Hulda, du som har Bohuslen som hjemmebane vet kanskje. Hvordan er det med strøm i gjestehavnene i Nordre del? Tok de strømmen når havnevakta tok vinterferie, eller er det fortsatt en Ah eller to å få tak i?

Har ikke helt bestemt meg for om jeg skal ta en November runde eller ei. Kommer mye ann på arbeidsgiver.

MEDLEM I KNBF

VP41a. I love "Smoke on the water". Song performed by Deep Purple. Smoke produced by VP

Link to post
Share on other sites

  • 4 måneder senere...

Vi hadde planer om å feriere på svenskekysten til samme tid som i fjor. Dvs fra sankthans og 3 uker frem. Men pga jobben blir jeg nødt til å utsette feriestart til 13-16 juli.

Seglarveckan forstår jeg begynner 16, så vi vil unngå havnene der de er underveis. Men er det ellers bortimot umulig å få plasser og fullt kaos nedover, eller er det helt ok? Liker litt liv og røre og synes det var perfekt i fjor...

Målet er ned mot Marstrand ca...

Link to post
Share on other sites

Vi haraldri store problemer med å finne plass. Starter tidlig de dagene vi flytter oss. Gjerne fremme i havn rundt 11-12 tida. Da smetter du inn når noen går. I fjor opplevde vi også mindre båter enn på mange år.

 

Vi ender nok på Bestkusten i år også :flag_bp: nå med mål om åfinne et par gode dykkerplasser også :diving:

 

Matstrand er et fint mål. Hyggelig sted og 1 time med buss til Gøteborg. Men få med deg kanalen syd for Marstrand. Etter den kan du snu :yesnod:

Redigert av Bitteliten (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Vi haraldri store problemer med å finne plass. Starter tidlig de dagene vi flytter oss. Gjerne fremme i havn rundt 11-12 tida. Da smetter du inn når noen går. I fjor opplevde vi også mindre båter enn på mange år.

 

Vi ender nok på Bestkusten i år også :flag_bp: nå med mål om åfinne et par gode dykkerplasser også :diving:

 

Matstrand er et fint mål. Hyggelig sted og 1 time med buss til Gøteborg. Men få med deg kanalen syd for Marstrand. Etter den kan du snu :yesnod:

 

Men pleier ikke du også feriere fra sankthans?

Har ikke dykket på de kanter før, så gi gjerne tilbakemelding!

Ja det ser flott ut. Gøteborg får nok vente til poden blir større, omtrent samme tid som båten har vokst litt også :smiley: Tenker du på Albrektskanalen?

 

Hvis man ikke er for kritisk og er parat til at improvisere, så er der altid plads. Også i højsæson. Jeg holder også af folkelivet (med visse forbehold) og en stopfuld havn en sommeraften er bare hyggelig, synes jeg.

 

Vi har lillegutt på straks 2 år, så det hadde vært ok å ikke måtte krabbe over masse båter med unge og vogn :smiley: Men ellers er vi ikke så kresne.

Enig med deg ang full havn. Så lenge det ikke er disco og fyll hele natta :smiley:

Link to post
Share on other sites

.. I fjor opplevde vi også mindre båter enn på mange år....

 

Godt å høre. Kanskje folk begynner å tenke seg om vedr båtstørrelse.

Tendensen har jo vært større og større båt.

Når båtene blir mindre vil det bety bedre plass i havna også.

Blir spennende å følge utviklingen denne sesongen.

Link to post
Share on other sites

Tror vel B´liten mente mindre i betydningen færre? Vi opplevde vel også færre båter i fjord samenlignet med tidligere år. Båtstørrelsen derimot har jeg inntrykk av er stadig på vei oppover. Har vel med krav til bokomfort å gjøre vil jeg tro?

Fjord 26AC,  FjordDolphin 900, Princess 35, Fairline 43 Fly, HIghField 320, Ukjent 15´ med 9,9.

ad. planlegging:

"Selv den mest nitidige planlæggning, kan ei erstatte det reneste griseheld". StormP

"Alle kan ha en plan, inntil de får en knyttneve midt i trynet" Mike Tyson

Link to post
Share on other sites

Satser definitivt ikke på fellsferien med det kaoset som der råder.

Får fruen fri blir det de to siste ukene i juni eller de første ukene i august.

Det perfekte hadde vært å starte med Østfoldtreffet før vi glir videre sørover. Resø er vår favoritthavn. Kanskje midtsommer akkurat der?


Medlem av KNBF og Totalmedlem NSSR. Husk lytteplikten K-16.
vimpel_entusiast_signatur.gif

Link to post
Share on other sites

I forhold til planlægning af ferietur, så vil jeg gerne argumentere for at tage lidt længere sydpå end Marstrand: I denne del af Göteborgs skærgård finder man den mest oprindelige og uberørte skærgårdsstemning: Her er "tivoliseringen" ikke nået til; her lever og fungerer hverdagen for en masse mennesker. Der er færger, der betjener øerne og en stor by i nærheden (GBG) hvilket betyder, at der faktisk er et helårligt LIV på øerne og at de ikke bare er smukke feriekulisser. Ja, der er ikke så mange smukke træhuse og en høj APK (Asbest Plade Koefficient) men til gengæld bor der mennesker inde bag væggene.

 

Øer som Kallö-Knippla, Björkö, Öckerö, Donsö m.fl. er ikke overrendte af feriebåde på sammen måde som længere nordpå. Her er mere ro, mere plads og et mere ægte folkeliv end i Marstrand og Smögen. Er man først i Marstrand, så er der altså ikke langt til disse steder. Så: Jeg synes, at man snyder sig for en oplevelse hvis man ikke engang imellem kommer syd for "norskegrænsen" i Marstrand og ser lidt mere af skærgården.

Link to post
Share on other sites

Helt enig med MajorAndy. Men vær litt obs på at selv når vi er på disse stedene langt ut i august, kan det bli temmelig fullt i havnene i helgene. Dette er ikke langt fra Göteborg, og det er mange fra Göteborg-området som tar helgeturen til disse stedene.

 

Lars H.

Lars H. Helgesen, "Kapteinen" på Trudelutt (Saga27) med hjemmehavn i Son, Oslofjorden

Nettsteder jeg drifter: trudelutt.com oljepionerene.no Skipshunden vår

Som Paschuan i Soten sa på 1920-tallet: Ja, inte är jag mätt, men törstig är jag.

Link to post
Share on other sites

Fra marstrand til Gøteborg var det lite og se på synes jeg

Det spørs vel hva en vil se på eller oppleve. Hva er det du mangler å se på i det området?

 

Lars H.

Lars H. Helgesen, "Kapteinen" på Trudelutt (Saga27) med hjemmehavn i Son, Oslofjorden

Nettsteder jeg drifter: trudelutt.com oljepionerene.no Skipshunden vår

Som Paschuan i Soten sa på 1920-tallet: Ja, inte är jag mätt, men törstig är jag.

Link to post
Share on other sites

Kanskje midtsommer akkurat der?

Når det gjelder midtsommar i norre Båhuslen er det N-Koster som gjelder Astor.

Fjord 26AC,  FjordDolphin 900, Princess 35, Fairline 43 Fly, HIghField 320, Ukjent 15´ med 9,9.

ad. planlegging:

"Selv den mest nitidige planlæggning, kan ei erstatte det reneste griseheld". StormP

"Alle kan ha en plan, inntil de får en knyttneve midt i trynet" Mike Tyson

Link to post
Share on other sites

 

Da håper jeg det i fremtiden blir flere mindre båter og færre større båter......

Da tror jeg du kommer til å leve i det håpet i mange år :smiley: Før var en stor båt 30 fot. Hva er en stor båt nå når normal bavariaen er 37?

Det rare er at mange steder ser man at de med størst båter må lengst inn. rare greier.

Men havnene utvides nok etterhvert-

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...