Jump to content

Hva styrer inn/utkopling av BEP-releet ?


Haba

Recommended Posts

:crazy:

Har montert et BEP-spenningsstyrt relé som skal skille to forbruksbatterier, et gel-batt. og et vanlig lukket fritidsbatteri.

BEP-releet skal kople til ved 13,7 volt og kople ut ved 12,8 volt, så står det. Inngangen på BEP-en er koplet til + på det vanlige fritidsbatteriet og utgangen av releet til + på gel-batteriet. Laderen er koplet til + på fritidsbatteriet. Hensikten med dette arrangementet er å hindre paralellkopling av batteriene før ladingen har hevet spenningen på fritidbatteriet til triggerspenningen på BEP-en som er 13,7 volt og når lading opphører og spenningen synker til 12,8 volt så skal batteriene skilles igjen.

Når jeg kopler til laderen, stiger spenningen på fritidsbatt og releet slår inn og så skal det jo kople ut igjen når spenningen (inngående ?) faller til 12,8 volt. Men har releet en tidsforsinkelse før det kopler ut ? Trodde at det skjedde straks spenningen inn falt under 12,8 volt. For selv om jeg kopler helt bort spenningen på BEP-ens inngang så lyser dioden som indikerer tilkopling fortsatt. Har ikke ventet så lenge for å se om og når lyset slukket, men er det en forsinkelse her, og er det flere faktorer enn inngangsspenningen som bestemmer når releet skal kople inn og ut ?

 

Mvh

Haba

Link to post
Share on other sites

Det skal være styrt av inngangspenningen ja, dvs spenningen på batteriet som er koplet direkte. Har ikke fulgt så nøye med på forsinkelsen, da mitt står i motorrommet. Men kopler ut, det gjør det...

Redigert av index (see edit history)
"First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win." - Mahatma Gandhi
Link to post
Share on other sites

:smiley: Hei igjen.

Takker for svar Index.

Et spørsmål til på tampen. Releet blir svakt lunkent når det går strøm gjennom det. Antar at det er slik det skal være, men det betyr vel også at det forbruker energi, hvilket batt. tar det energien fra ?

 

Haba

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...