Jump to content

Oljeskifte til konserveringa


t&k

Recommended Posts

Ut fra hva jeg har lest virker det som flertall for å skifte olje på motoren nå på vinteren. Her er to ting jeg lurer på:

 

1. Motoren har totalt gått 260 timer (Yanmar 290 hk 2006 mod) og har allerede vært byttet olje på minst 1 gang siden den var ny.

På en bil byttes det ca hver 15000 km, mao ca 3000 timer. Det er også noe med at man skal bytte så og så ofte i tillegg slik at olja ikke står seg ihjel. Men kan det virkelig være nødvendig å bytte olje etter 100 timer kjøring?

 

2. Når det gjelder oljeskiftet så er det jo ikke bare å skru ut bunnpluggen slik man gjør på en bil. Hva er teknikken som brukes for å suge opp olja fra motoren?

Er det manuell eller 12v pumpe som gjelder med en tynn slange i peilepinn røret? Og, gjør det skade å la denne olja stå på motoren og ta den i forbindelse med vårpussen?

 

Er det noen som har begynt å glede seg til vårpussen allerede med kaffe på termos og noen skiver med Gauda? Hmm, det ble mer enn to ting :eek:

 

T

Link to post
Share on other sites

1. Hvis du gjør et søk her på forumet vil du finne mange tråder som diskuterer dette med oljeskift. Uansett er svaret det samme, bytt hvert år. Diskusjonen er nok noe delt om bytte ved vårpuss eller høsten, men det viktigste er hvert år. Hovedgrunnen er nok for lite bruk av motoren kontra bilmotor.

 

2. Det finnes både manuelle og elektriske 12 v pumper som man fører ned i peilepinnerøret (eller egne tappepunkter). Det er også vikitg å få opp arbeidstempen på motoren før tapping for at tappingen skal gå greit.

SeaKing 38: Fire-roms fritidsbolig med to terasser og fleksibel beliggenhet.

Link to post
Share on other sites

1. Du bytter olje fordi syre/sure stoffer i brukt olje tærer på motoren innvending (lagre osv). På en bil som brukes hele tiden er ikke dette noe stort problem.

Bytt derfor olje og filter på høsten.

 

2. Det er best å bruke bunnpluggen hvis mulig, men i mange båter kommer man ikke til. Kjøp da en vaakumpumpe på maritim eller biltema. Glem den elektriske på biltema, den duger ikke. Du må ha varm motor for å klare å suge oljen ut og du vil sjelden få ut all olje.

 

 

Jon

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...