Jump to content

lodd til ankerline/daumann


nimbuster

Recommended Posts

I stedet for daumann av metall/sement, som lett kan skade ankerbrønn, skrog og dekk (hakk,riper osv.). Hvorfor ikke noe så enkelt som en 4-5 liters olje-/vindusspylerveske kanne, fylle opp med sand (ingen skader dersom den slår inni skrog eller mistes på dekk), "sause" inn korken med sika, tec7 eller silikon før den skrues på, litt stor karabinkrok i håndtaket og inn på dreggetauet. Event. feste flaggline på daumann/karabinkroken til å dra den opp/senke ned. Brukt løsningen med samme daumann i minst 10 år, ingen problemer. Senker den da ned til 5-6m før anker/dregg.

Link to post
Share on other sites

I stedet for daumann av metall/sement, som lett kan skade ankerbrønn, skrog og dekk (hakk,riper osv.). Hvorfor ikke noe så enkelt som en 4-5 liters olje-/vindusspylerveske kanne, fylle opp med sand (ingen skader dersom den slår inni skrog eller mistes på dekk), "sause" inn korken med sika, tec7 eller silikon

 

Har også brukt det samme i alle år, enkelt og greit, men med grov grus/singel og noen hull i toppen av kanna som gir ekstra vekt under vann og mindre vekt når du skal drar den opp (tømme den). Har en ikke noe for hånden er en pøs/bøtte ok for mindre båter - fylles når fortøyningen er slakk og gir vekt når den strammes.

Link to post
Share on other sites

Etter min mening er dette den eneste gode tingen de små paraplydreggene på biltema egner seg til. Og da i sammenslått tilstand. Selv bruker jeg en liten bruce-kopi (5 kg) til dette. Kjekt, siden det da også holder seg litt fast i bunnen hvis man gir ut mer tau.

Redigert av tjeh (see edit history)
Confirmation Bias - Hvis du mener du ser ting klart, har du ikke sett godt nok etter.
Link to post
Share on other sites

Har en plastbøtte med karabinkrok og tynt tau til denne, henter noen stein i fjæra og fyller bøtta med diss, kroken på dregg tauet og firer ned til den ikke synker lengre, billigt og bra, ingen ekstra vekt i båten når den er stuet vekk (uten stein i )....

Teori er når man vet alt og ingenting stemmer.

Praksis er når alt stemmer, men ingen vet hvorfor.

Praksis og teori forent: Ingenting stemmer, alt fungerer og ingen vet hvorfor.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...