Jump to content

Norske båtopplagsplasser og arbeidstilsynet


roaldbj

Recommended Posts

I desembernummeret av Redningsskøyta til NSSR (nr 04-2007) er det på sidene 48 - 50 en artikkel som retter søkelyset mot arbeidsmiljøet ved norske opplagsplasser. En representant for takstmennene antyder at arbeidstilsynet hadde antagelig stengt hver eneste opplagsplass i Norge hvis arbeidstakere skule ha hatt sitt virke der.

Synspunkter på dette friske innlegget?

Link to post
Share on other sites

Det er nok lurt å bli minnet på dette slik at forbedringer kan gjøres. Personlig kan jeg ikke huske at ulykker med båter som faller ned fra stativ har fått særlig medieoppmerksomhet. Har noen på forumet hørt om mange dødsulykker eller personskader i forbindelse med dette? At mange båter tar skade er det vel ikke tvil om, og det er som artikkelen viser mye som kan gjøres for få forebygge ulykker.

Link to post
Share on other sites

At problemet er reelt, kan vi være enig om. Det har vært en dødsulykke her i traktene for mange år siden. Dette var utenfor offisielle båtopplagsplasser. Meg bekjent har det ikke skjedd alvorlige ulykker på opplagsplass i båthavner her omkring siden. I vår havn er opplagssjefen svært nøye med å sjekke krybber og understøttinger. Og det er bra. Ikke alle forstår hvor store krefter vinden kan påvirke båter med også på land. Bedre med for mye sikring enn for lite. Har også hørt at noen havner forlanger kjøpt krybbe av metall.

Link to post
Share on other sites

Må si jeg har tenkt samme tankene som takstmannen har tenkt.

Det er stor forskjell på opplagsplasser, noen steder ser det mer organisert ut og ordentlig enn andre steder.

Men at de skulle blitt stengt om arbeidstakere skulle hatt sitt virke der? Nja, det er nå vitterlig en del som akkurat har det.

Link to post
Share on other sites

Har ikke mottatt desember utgaven enda og derfor ikke lest artikkelen. Men at det er mye grums på opplagsplassene er helt klart. Sikkert mange forbedringer som kunne vært gjort med enkle midler uten at det koster for mye. Men det er slik der som ellers i livet at en trenger noen til å stå i bresjen og ta ansvar for at ting blir gjort ordentlig.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...