Jump to content

Yanmar 1gm som står etter demontert vannpumpe


Sebaldus

Recommended Posts

Hjalp en slektning med å demontere kjølevannspumpen på en Yanmar 1 gm med saltvannskjøling. Skulle i utgangspunktet være en rask jobb, men så måtte pumpen overhales og det trakk ut i tid. Uheldigvis ble ikke hullet inn i motoren fra pumpen tapet igjen og nå virker det som om motoren henger. Får ikke tørnet med starter i alle fall eller dreid den med håndmakt. (tror ikke han har prøvd med lang forlenger og håndmakt).

 

Lurer litt på hva som er beste vei videre. Finner ikke noen sprengskisse av motoren så synes det er vanskelig å vurdere om det er demontering av pumpen som gjør at ting henger grunnet rust eller noe annet. Kan det være en ide å spraye inn 556 osv og bruke makt med forlenger eller bør man mer drastisk til verks? Har vel stått ca 4 uker nå.

 

Takknemlig for tips som jeg kan formidle videre...

Link to post
Share on other sites

Synes det høres veldig rart ut at motoren står fast grunnet vannpumpen. Eneste jeg kan tenke meg er at et ellerannet er satt i klem når pumpen ble montert igjen. Mener å huske at det er viktig at akselen på vannpumpen kommer inn i riktig spor inni hullet der den skal stå. Sikkert ikke lurt å bruke makt ihvertfall, før en en sikker på at pumpa er riktig montert. Da kan den skades.

 

En anne årsak, som ikke har noe med pumpa å gjøre, er at det av en eller annen grunn er kommet vann inn i sylinderen og det har rustet, men det er vel et usannsylig scenario, eller .....

s/y "Arnegrut", Asker

Link to post
Share on other sites

Det kan ikke være noe så genialt som at kamdrevet sitter på pumpa, slik at kammen ikke går rundt når pumpa er demontert? Det er jo mange rare løsninger på forskjellige motorer, så alt er mulig...

"First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win." - Mahatma Gandhi
Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...