Jump to content

Erfaring med kajakk med på tur


Gudrun

Recommended Posts

Har i lengre tid vurdert å kjøpe 2 kajakker for å ha med på båttur. Ikke noe racerutgave, men heller en stødig sak. En av typen som selv de med litt nedseget tyngdepunkt heheh kan bruke uten å ha løst kystskipperpapirer på tanaelven under vårflommen.... :lol:

 

Ser det finnes et uttal av varianter på markedet både i nytt og brukt... Havner jo kjapt opp i over 2x10.000 for nye.......men hvilke erfaringer sitter medlemmene her med? Fallgruber ved kjøp av brukte?

Edited by Gudrun
Link to post

Ville anbefalt brukt i første omgang, så kan du ut fra disse finne ut hva du og fruen ønsker før dere svir av masse penger. Har du lite padleerfaring vil du gjerne føle deg svært ustabil selv i de mest stabile kajakkene på markedet, men etter en stund blir du mer komfortabel og kan kanskje vurdere en smalere kajakk. Smalere/lettere er raskere og mindre energikrevende å padle, men med større potensiale for å gjøre deg veldig våt. Tren med en billig brukt kajakk, kjøp en ny når du har funnet ut hvor god stabilitet du krever og hvilken vekt som er ok.

Link to post

Vi har brukt denne (Advanced Frame) i tre sesonger nå, og er veldig godt fornøyd.

Den egner seg godt for en padletur i solnedgangen, og ungene storkoser seg når de kan prøve seg på litt padling.

Kajakken er stødig og pakkes lett ned i medfølgende bag som kan stues bort.

Den er naturlig nok ikke like rask som en kajakk i hardplast/glassfiber, men den fungerer svært bra til vårt formål.

Edited by Sibelius
Link to post

Vil nok anbefale en stødig Havkajakk ja, for du vil oppdage at det å entre og stige ut av kajakken fra båten kan være litt kilent før du finner teknikken. :diving:

 

Selv har jeg en Hasle Expedition, og er bra fornøyd med den. Reiser aldri på båt tur uten, den har fast plass på dollbordet på moderskipet. Veldig grei plass å ha den på, for da er det enkelt å dra på Kajakktur utenom også :smiley:

 

Anbefaler Kajakk padling på det varmeste. Er blitt så glad i min Kajakk at jeg tror moderskipet ryker før Kajakken, dersom jeg var tvungen til å velge :blush:

 

Brukt eller nytt, du får nok mesteparten av pengene igjen om du velger å selge, forstår de ryker fort når de kommer for salg. Problemet er kanskje å finne brukt ?

 

Lyke til med ny kjempe kjekk hobby !! :seeya:

Edited by Erik
Link to post

Siste nummer av Padling(finnes hos Narvesen nå) har en oversikt over alle importører og merker/modeller som er tilgjengelige i Norge... For å si det enkelt, så er det en jungel...

Men.. Når du først har fått deg en kajakk, blir du nok sabla fornøyd! Padling er rett og slett flott!

Link to post

Vi har med en RTM Solo på vår langtur i Skandinavia nå.

 

Kan anbefale denne kajakken som ha-med-på-båt-kajakk:

- den er kort: 330 cm, så den tar liten plass

- padler bra til å være såpass kort

- den har en nedsenkbar kjøl bak så den er ganske retningsstabil

- er laget i plast som tåler en støyt

 

Om man liker å holde seg i form er kajakk genialt: Ikke alltid så fristende å løpe 30 runder på en holme, men en times kajakktur i solnedgangen er ganske digg.

Link to post

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...