Jump to content

Spørsmål om Alo Mikkel og Mikkel


benq

Recommended Posts

I en tidligere tråd om "Mikkel 32" var det ett spørsmål om den var i "slekt" med Alo Mikkel, kan ikke huske at det kom noen svar på dette, kanskje ingen vet, men det tror jeg ikke, i dette foraet vet noen noe om alt mulig du spør om. Det er det greie med ett slikt nettsted.Så derfor er spørsmålet om slektskapet oppe igjen. :cheers:

Link to post
Share on other sites

Joda. Det er ett slektskap.

Etter at Alf Ortang flyttet fra Tjøme, hvor han hadde bygget Alo 28, til Tønsberg, så ville han også bygge en 1/4 tonner. Alle skulle bygge 1/4 tonnere på slutten av 70-tallet. Accent er vel nærmest den perfekte 1/4-tonneren.

Ortang fikk Freddy Mikkelsen til å tegne for seg, og resultatet ble Alo-Mikkel 26. Etter at man hadde funnet ut av båten så ble Mk II versjonen skapt som er en svært fin liten seilbåt. De bygget rundt 140 stykker av de, og mange gikk faktisk på eksport. Bl.a. til Danmark og England.

Ortang ville så bygge en større båt, og fikk Finn Møller til å tegne braksuksessen Alo 96. I sentercockpitversjon er vel den noe nær høydepunktet i norsk seilbåt i plast.

Mikkelsen ville også bygge en slik båt, og tegnet Mikkel 32. Den ble bygget, sprøytestøpt, hos Svein Sølversen i Andebu. Man ville ikke avvike for mye fra fremgangen med Alo-Mikkel 26, så båten er egentlig en forstørret versjon. De er til forveksling like på avstand. I motsetning til Alo 96 som var tenkt som en ren turbåt, var Mikkel 32 tegnet til 3/4-tonnregelen. Og i det segmentet var det mange som tegnet, bl.a. Jeppesen. Og der falt den igjennom. Det ble ikke bygget fler enn 40 stykker. Men for all del, båten er grei nok den hvis man skal ha en ujålete båt å seile med.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...