Jump to content

vedlikehold av påhengsmotor.


Sandvik28AC

Recommended Posts

Skal båten brukes jevnt gjennom vinteren gjør du ingen ting annet enn å forsikre deg om at oljen du bruker er ok å bruke ved minusgrader.

 

Skal båten ligge på sjøen ubrukt gjennom vinteren må du få skylt ferskvann gjennom motoren, enten gjennom muffer ved vannintaket eller om motoren har slangetilkobling til dette formålet.

Ellers så gjør en de samme tingene som om motoren står på land.

Redigert av Baylineren (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Noen fortalte meg om faren for at det kom inn luft via et annet sted selv om det var vannslangeklokker på og man derfor måtte tape igjen ett eller annet...(???) Har noen hørt om en slik problemstilling eller det bare å sette på klokker å spyle i vei ?

 

Må man få blåst ut vann- rester ?

Link to post
Share on other sites

Vannslangeklokker eller spylemuffe er vel ment til bruk for at motoren skal kunne suge vann mens den går, ikke for at man skal spyle motoren innvendig. Man bør derfor være litt varsom med trykket. På en del motorer kan man også koble til vannslangen i et slags "lukket system" for å spyle motoren, men da skal ikke motoren gå.

Når man er ferdig kan man dreie på svinghjulet eller trekke i snoren, på mindre motorer, for å få de siste dråpene med vann.

Redigert av Mouche (see edit history)

Ser frem til den dagen Corona er en øl og Donald er en and!

Link to post
Share on other sites

Når det gjelder bruk av spylemuffe ble jeg fortalt at man skal være forsiktig med eldre motorer(2T)og drev med å ha slange med for høyt trykk inn på muffe.

Dette fordi det sitter simringer i huset som ikke tåler så høyt-trykk. Vannet helst skal suges inn. Ble anbefalt å bruke et murertrau som etterfylles med vann og evt glykol til slutt. Viktig at motoren tiltes ned, slik at ferskvann "renner" ut, bytte girolje. Sause alt under motorlokket med CRC marin, og evt polere hus og stamme for å forhindre korrosjon. Til slutt ta av propellen og smøre opp propellaksling med vannfast fett+ fett i løftesystem/hevemekanisme. Så er det bare å sjøsette igjen. :sailing:

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...