Jump to content

spm angående svinger montert i epoxy sparkel


KaRsK

Recommended Posts

Nei, det går fint å montere svinger innenfor skroget med epoxy, f.eks araldit.

Den vil vise dybde fra der svingeren er plassert og til bunnen av området du befinner deg i. Noen ekkolodd kan du sette inn en offset-verdi slik at du kan få målingen fra vannflaten eventuelt fra bunnen av båten.

Når du monterer svingeren innvendig vil du imidlertid få en effektreduksjon som reduserer ytelsen noe. Til vanlig bruk for å finne grunner o.l. har det ingen betydning.

 

Husk imidlertd at det er viktig at monteringen av svinger skjer på en måte som ikke skaper luft mellom svinger og plastskrog. Det vil redusere ytelsen mye, og kan også gi null ytelse.

Link to post
Share on other sites

Hei

Spørsmålet er om du kanskje har gått lit fort i svingene.

Du burde installert ekkoloddet i båten og startet dette. Fylt en plastpose med vann og så sattsvingeren opp på plastposen. Dermed får du vann mellom svinger og skrog. Selvfølgelig må båten ligge på sjøen. Plastposen og svingeren kunne du da flyttet rundt i båten og funnet det stedet hvor den fikk best signal. Nå er vel svingeren plassert for alltid.

 

Jeg sier ikke dette for skremme,men for at andre ikke skal komme ut for problem med dårlig signal til svinger som er støpt fast i båten. I min Saga 27 er det så mange vanntetteskott med innstøpninger som gjør at signal ikke når igjennom alle steder.

 

Jeg vet ikke vilken båt du har , men håper dette går bra.

 

Hilsen Smaapala

Link to post
Share on other sites

Hei,

skrogform og skrogtype har betydning for hvor svingeren monteres. Den bør ikke stå for nærme propellen (pga luftdannelse), eller andre utstikkende detaljer på skroget. Har selv innstøpt svinger i seilbåt, montert i senterlinja til kjølen like foran finnekjølen. Slår ned til 180 m untaksvis, men dropper som regel ut på rundt 140 m.

mvh

hoevis

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...