Jump to content

Den store båtmiddagspollen


oslofjord

Hva og hvordan spiser du middag i båten ?  

122 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Mat er viktig på tur, undertegnede tar seg av matlaging ombord. Bortsett fra en tur i fjor når vi hadde med en kokk til Skagen, han skulle ordne mat på turen.... Vi dro fra Arendal på kvelden, pga vindretning og dårlig med motor begynte vi turen på slør ut Tromøysund(ca10 Nm), kokken gikk igang med middagslaging, båten lå rett og fint. En time senere var vi ved østerenden av Tromøya, jeg og kompisen min som satt i cockpit hadde glemt kokken når vi skulle dreie rundt mot Skagen, la om kurs og dro inn på seilene, da sa det kladank og det ble helt stille nede i byssa, kokken kikket forundret opp på oss :lol: Det viste seg at han hadde laget masse Tapas som han hadde lagt på sølvfat på kartbordet :lol: All maten lå nå på dørken, bortsett fra noen få ting som fortsatt var i komfyren...så ikke noen annen løsning enn å degradere han til fokkeslask og ta over byssa selv etter dette... :lol:

.

Link to post

Jeg gjør så godt som alt selv. Krysset av "andre" på pollen. vil ikke kalle meg for far akkurat....

 

Men det hender veldig ofte at jeg glemmer å spise, eller rett og slett ikke gidder å lage mat. Da er det godt å treffe Bp folk på sjøen som alltid har noen matrester på lur... :lol:

God samvittighet skyldes ofte dårlig hukommelse.

Fritjof Brandt

Link to post

Matlagingen må jeg stortset ta meg av selv om det skal bli noen kulinarisk opplevelse og inta middagen. Salat og annet kaninfor er ikke sjømansmat og således forbut ombord. Har ved et par anledninger funnet salat i kjøleboksen men den blir øyeblikkelig kastet på sjøen. Vasking er kvinfolkarbeide være seg opvask eller annen vask.

Link to post

Det blir nok oftest en av disse rettene på Revierhavnen Kro:

 

Meny

Vi har ingen fast meny men tilbyr i steden en variasjon av retter tilgjengelig på de ulike årstidene.

 

Vi har likevel endel gjengangere:

 

– Fiskesuppe :sweat:

– Hvitvinsdampede blåkjell i kremsaus :crazy:

– Hjemmelagde hamburgere :wink:

 

Vi har også til envher tid 3-4 ulike typer fisk på menyen. Dette er alt fra kveite og steinbit til tunfisk og sverdfisk. :fishing:

I tillegg serverer vi pepperstek, svinesnitzel og lammekoteletter og en stor slager i vår restaurant er hvalbiffen. :yesnod:

 

Vi har minimum 20 retter hver dag – alt fra smørbrød og foretter til hovedretter og desserter. :cheers_wine:

 

 

Etterpå er man såpass mett at man neppe kan kalles sjødyktig på en stund. :wflag:

Edited by Krisida Magni (see edit history)

VOR ÆRE OG VOR MAGT HAR HVIDE SEIL OS BRAGT nssr_logo.gif D5L - SRC/VHF -SAR -NLS - Livbøyefadder

Link to post
Matlagingen må jeg stortset ta meg av selv om det skal bli noen kulinarisk opplevelse og inta middagen. Salat og annet kaninfor er ikke sjømansmat og således forbut ombord....... Vasking er kvinfolkarbeide være seg opvask eller annen vask.

 

Klart dagens beste macho-melding.....men tørr ikke ytre slike meninger i min båt ....da må jeg nok gå planken !

Edited by salt (see edit history)
Link to post
Salat og annet kaninfor er ikke sjømansmat og således forbut ombord. Har ved et par anledninger funnet salat i kjøleboksen men den blir øyeblikkelig kastet på sjøen.

 

Så stormsuppe i dårlig vær er forbudt hos deg :nonod:

Link to post

Flink til å lage poller du Salt.

 

Måltidene ombord er like viktige og er blant høydepunktene hver dag. Det krever mer planlegging enn hjemme, men det i seg selv er jo bare en morsom utfordring. Jeg verdsetter et stort kjøleskap m/fryserom ombord.

 

NB: Har ikke svart på pollen...syns den var for laang.

Link to post

Kunne jo ikke svare på pollen i det hele tatt.

 

Ingenting er som å fyre opp grillen på land, og lage sin mat er. Den eneste gangen det ikke blir gjort, er når det regner, eller været er for dårlig ellers. Hvorfor er ikke det alternativet med?

Link to post

Ingen mulighet til å si "både han og hun" på lage mat og oppvask.

så var det noen matslag som jeg ikke helt skjønte, men pyttsann.

Jan, Hvaler. Båter: 1977-2016 kano; 1987-1994 Nidelv 24; 1994-2009 Hvalerskøyte 29'; 2008 -- Winga Princess; 2016 -- kajakk

Link to post

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...