Jump to content

Regulering av vanntemperatur i vannbåren gulvvarme


Danemann

Recommended Posts

Hei igjen!

 

Holder på å montere vannbåren gulvvarme ombord, skal bruke en Glembring med varmesløyfe og en Webasto DW 80 som varmekilde. Først innom varmtvannsbereder, så ned i gulvet. Men kan jo ikke ha 85 -90 grader i gulvet :crazy: . Forslag til reguleringsmekanisme? Rørene er 16 mm. Pris? Hvor få tak i?

Vi slutter ikke å leke fordi vi blir gamle, men vi blir gamle når vi slutter å leke =)

Link to post

du kan bruke en shunt på kretsen som slipper inn små mengder hett vann fra berederen.

denne kan styres på en tempføler i gulvkretsen.

ha gulvet som en egen krets som sirkulerer vann hele tiden, når vann temp i den kretsen synker under ønsket temp (feks 28 grader) åpner shunt og slipper på litt mer varmt vann.

snakk med en rørlegger han kan hjelpe med pris etc!

Redigert av vikkilen (see edit history)
Link to post

Shunt er tingen. Varmeste vann ut til forbrukerne via sløyfen i varmtvannstanken. Deretter en shunt som regulerer temperaturen i radiatorene. Har det slik hjemme. Varmepumpa varmer opp varmtvannet i hovedtanken. tappevannet varmes via en kamrørsspiral tilsvarende den som er i varmtvannsberederen i båten og varme til radiatorer og gulvarme shuntes ut til passende temperatur.

 

Nå har jeg et elektronisk styringssystem som regulerer shunten automatisk ut fra innetemperatur og utetemperatur, men i båten er det bare å skru på skuntventilen manuelt. Vil du ha det varmere? Shunt inn mer varmtvann. Kaldere? Shunt inn mer returvann.

 

Aldri, aldri, aldri prøv deg på noen form for struping. Da går strømforbruket til sirkulasjonspumpa til himmelen.

Link to post

Stemmer det, rørene som jeg bruker er16 mm sk. diffusjonstette GV-rør PE-X, de legges med ca 16-20 cm avstand i s.k. varmefordelingsplater. Kjøpte mine av Top VVS, snakka med Kjell på tlf. 72 86 35 36. Er såpass enkelt at tilogmed jeg ser ut til å få det til... :eek:

Vi slutter ikke å leke fordi vi blir gamle, men vi blir gamle når vi slutter å leke =)

Link to post

Hvorfor det? kan ikke se at man trenger mer enn en sirkulasjonspumpe. Men pass på at du monterer pumpen slik at iden ikke blir stående å trykke vannet nedover. Når du setter igang anlegget er det mye luft i vannet, står pumpen og presser vannet nedover, vil luften som naturlig nok vil stige opp, redusere effekten på pumpen.

River 350 med 10 hk mercury

Suzumar 320 med 6 hk Suzuki Motor stjålet.

Link to post

når shunten åpner vil det bli litt sirkulasjon men når den struper forsvinner også sirklasjonen på den kretsen du vil shunte vannet på derfor må du ha sirklasjonspumpe på den kretsen med gulvvarme, bare se på varmeanlegg generlt i huse eller industri alltid pumpe etter shunten :wink:

Link to post

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...