Jump to content

Ankerdram oppskrifter


dorry gutten

Recommended Posts

Takk og pris for at noen følger med :crazy: Litt fort i svingen der.

 

Plommelikør, da starter man selvsagt med å dele plommen i to. Fjerne steinen og så fortsette prosedyren. Virket litt lett å bare gjøre det samme :drink:

 

Heldigvis så SLIPPER man å fjerne steinene i bringebærne :lol:

 

 

vil tro det skulle gå ann å bruke bjørnebær også på denne oppskriften....men kansje litt mer sukker siden dem kan til tider være veldig sure :confused:

Link to post

4 dela med dobbelstimt heimbrendt :drink: (delans størrelse bestæmme du sjøl.men dess større dess artigar :yesnod: )

1 del koffeinfri Ali kaffe. (her MÅ du passe på størrelsens del, ellers så kan du få en viss vassmak ut av brygget) :eek:

Disse ingridiensan skal så røres i sammen med ei lita skjei av nysølv, dette e også veldig viktig slik at ikke så mye skal bli henganes på skeia når du er ferdig å røre. :cheers:

Link to post
slåper..hva er det for noe da?

Slåpetorn

 

Vokser på holmer og skjær i Vestfoldskjærgården i hvertfall. Kan plukkes seint på høsten, helst etter første frostnatt (blir mindre bittre da, evt gi de en natt i frysern).

Lag likør av dem på vanlig måte:

Prikk hvert enkelt bær med ei nål, og hell dem på et norgesglass. Hell på så mye sukker du får i glasset, og fyll så på 40% sprit til alle bære er dekket. Rist godt og snu glasset hver dag i ca. 1 mnd. La bæra ligge på sprit i ca 3 mnd. Sil så av. La likøren kose seg på norgesglasset frem til påsketider. Likøren blir rundere og bedre jo lenger den får lagret seg.

 

Du kan også legge slåpene på gin, da får du det de i Storbritania kaller Sloegin. Brukes i en del drinker.

Redigert av SuperNova (see edit history)

Pappa, jeg vil sove i båten!

Link to post
Slåpetorn

 

Vokser på holmer og skjær i Vestfoldskjærgården i hvertfall. Kan plukkes seint på høsten, helst etter første frostnatt (blir mindre bittre da, evt gi de en natt i frysern).

Lag likør av dem på vanlig måte:

Prikk hvert enkelt bær med ei nål, og hell dem på et norgesglass. Hell på så mye sukker du får i glasset, og fyll så på 40% sprit til alle bære er dekket. Rist godt og snu glasset hver dag i ca. 1 mnd. La bæra ligge på sprit i ca 3 mnd. Sil så av. La likøren kose seg på norgesglasset frem til påsketider. Likøren blir rundere og bedre jo lenger den får lagret seg.

 

Du kan også legge slåpene på gin, da får du det de i Storbritania kaller Sloegin. Brukes i en del drinker.

 

 

må vist på google for å finne ut hvordan den planten ser ut og ikke minst bærene

Link to post

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...