Jump to content

Hvordan lage støpeform av kajak?


BowFreak84

Recommended Posts

Det er sikkert mulig å ta avstøp av kameratens kajakk, men det blir med fare for å ødelegge originalen dersom polyester og glassfiber blir sittende fast på denne. Det er heller ikke lovlig å kopiere på denne måten. Og skal du støpe form først, for så å støpe kajakk som skal monteres og utstyres, skal det godt gjøres å få til dette billigere enn å kjøpe en rimelig kajakk.

Link to post

Orginalen kalles en plugg. NB! Alt arbeide du legger ned i å gjøre pluggen så perfekt som mulig får igjen i det endelige resultatet (den nye kayakken)

For å støpe en båt, trenger du en form. Formen lager du av pluggen. Sannsynligvis trenger du to former, en skrog form og en dekksform.

 

Skrogform: Igjen - pluggen så perfekt som mulig først. planlegg skjøten mellom skrog og dekk.

Påfør slippmiddel på pluggen.

Så "gelcoat" for form.

så et par lag med fin matte og formpolyester

så et par med grovere matte og polyester

så støper du fast langskips og tverrskips avstivninger. 5 langskips og en tverrskips per meter lengde. (Do-rull kjerner gir utmerkede avstivninger. (det er ikke do-rullkjernene som er avstivningen, men de skaper fasongen til avstivningen) Du trenger noen hundre do-rull kjerner, grov matte og polyester.

Så et par lag til med grov matte og polyester.

 

Lag dekksformen på samme måte

 

Så kan du støpet skroget i skrogformen og dekket i dekksformen. og sette det pent sammen

 

Mitt råd før du starter, Google [strip build kayak]. Mye enklere, billigere, bedre resultat og mye - mye mindre jobb. Men bruk marine epoksy og glass.

 

Du finner også tegninger på kayak, uten Copryright, på internet også.

Edited by 2nd Trikker'n
Link to post

Når de lager form av kajakken til kompisen din smører de den inn med fett først, så det skal ikke sitte igjen noe tror jeg? den blir laget i flere deler og støpt sammen til slutt.. tror ikke det blir noe billigere enn å kjøpe en ny:)

Vet ikke hvor du holder til, men Eian fritid i nedre eiker/buskerud er grei på priser tror jeg..

Link to post

takk for alle råd og tips:)

 

akurat at det skulle bli billigere enn å kjøpe ny var ikke målet, målet var bare og gjøre det... for og lære noe nytt...

Link to post

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...