Jump to content

Volvo Penta TMD41 går varm


Shanti

Recommended Posts

Har kjøpt en Nidelv 28 med Volvo Tmd 41 a, 1987 modell. Etter to timers kjøring idag gikk motor varm, nærmet seg 100 grader. Sjekket sjøvannsfilteret som viste seg og være ok. Byttet også impeller uten at det hjalp. Forøvrig var den gamle impelleren ok men det var ikke vann i impellerhuset og impeller var også veldig tørr. Ser at den suger inn vann i sjøvannsfilteret og videre inn til impeller. Det manglet heller ikke vann på ferskvannsdelen. Noen som kan hjelpe med tips til hva dette kan være? :sailing:

Link to post
Share on other sites

Er dette et nytt fenomen som plutselig har oppstått? Om det kan være noe i sjø-vannssystemet kan vel system-rens være verdt å prøve som et raltivt billig og ukomplisert forsøk. Det vil vel ta bort evt belegg i kjølerene, og løse opp evt små blåskjell som måtte ha funnet det for godt å spire i systemet.

Link to post
Share on other sites

Prøv å åpne lokket til sjøvannskjøleren i bakant, denne er rund og slangen som går til eksosbendet er festet inn på dette lokket, det kan være mulig at leppe tettningene er ute av stillng eller rammlet av sporene inne i bakant av rør kjøleren lokket sitter med en 8mm skrue med 13 mm nøkkel løsner du denne enkelt pass på å holde igjen lokket så det ikke vrir seg , dette lokket skal også stå i en bestemt stilling, men det ser du etter demontering , dette kan være greit å sjekke.

Link to post
Share on other sites

Har opplevd at motoren ble varm plutselig. Heldigvis har jeg en vane av å se på tempmåleren like ofte som jeg ser i speilene på bilen. Kjørte først masse ferkvann igjennom, deretter systemrens, så 24 timer etter ferskvann igjen. Ut kom masse dritt og motoren fungerte som normalt etterpå.

Eneste miljøvennlige er å kjøre grønt, host..hark <Gjør det ordentlig eller gi faen!> -->Vinner av OT-Entusiast 2011<--

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...