Jump to content

Hva er røde blinkende "fyr" på Svenskekysten


terron

Recommended Posts

Satt forrige natt på toppen av Østre Bollærne i Oslofjorden og skuet utover mørkt vann, en stigende gul måne og en fantastisk nattehimmel. Og en mengde kjente fyr og fyrlykter blinket oppover og nedover kysten. Men et stykke nede på svenskekysten observerte vi 4 kraftige røde lys som må være plassert forholdsvis høyt over bakken/sjøen, videre blinker de i takt og ligger "ved siden av hverandre". Noen som kan forklare hva vi har sett - eneste vi kan komme på er broen i Uddevalla????????

Link to post
Share on other sites

I fjor satt jeg på toppen av et fjell ved Kjerringvik og kikket utover havet, og da så jeg også disse røde lysene. Alltid lurt på hva det var. Er det noen røde staker med lys på ute i der kanskje? Aldri kjørt så langt ut.

Link to post
Share on other sites

Forklaringen på at det er vindmøller synes som 100% riktig, ikke minst fordi "blinkemønsteret" varierter noe, og selv om blinkene var i "takt", så skjedde det en slagts foskyving - og dette er jo normalt fordi vindmøllene dreier ikke i nøyaktig samme hastighet. Takker for oppklaring!

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...