Jump to content

Forlatt båt - hvem savner «Rita»? (Strand kommune)


mbm

Recommended Posts

Mange av sakene rundt båter som har synket her på Karmøy skyldest en narkoman som har kjøpt flere gamle båter til 1 krone.

Så når han har hatt et lengre opphold i fengsel så har ikke båtene hatt tilsyn fra han hvertfall.

Tror helt erlig ikke han har hatt så veldig mye tilsyn til båtene i det hele tatt.

 

stemmer det. Eller alkoholikere tror jeg er mer rett...

 

Men slikt må man dessevere leve med som alt annet i samfunnet som ikke er på 'line'.

 

Utgifter med å slepe en forlatt båt til en slip eller heise en på land er mue mindre jobben enklere om man gjør noe FØR båten tar heisen ned! Så får man heller rette skyld og reaksjoner i ettertid. Men her trenger man et bedre lovverk også. Jeg har også fulgt mye med på disse sakene i lokal media bla. her på Karmøy hvor det har vært en del tilfeller med slike saker. En av dem har faktisk kostet mange hundre tusen.

Link to post
Share on other sites

Mange av sakene rundt båter som har synket her på Karmøy skyldest en narkoman som har kjøpt flere gamle båter til 1 krone.....

 

Jeg vet ikke helt hvilke båter du har i tankene, men jeg kjenner litt til noen av eierne uten å ville påstå at hverken alkohol eller narko er inne i bildet.

Den ene, og muligens den største var eiet av en tysker, som også hadde kjøpt sjøhuset den lå ved. Da båten etter lang tids forsømmelse sank ved kai presset man ham for penger til å betale heving og destruksjon. Men da gikk han over til å fortelle at han hadde solgt båten til en "Nigeriansk forretningsmann" som han ikke kjente hverken navn eller adresse på.

 

Når man lar det gå så langt er det nok ikke så lett å drive inn penger :headbang::headbang::headbang:

Med vennlig hilsen POSEIDON

Link to post
Share on other sites

Jeg vet om en mann som har eiet hvertfall 3 skøyter og 2 av dem har gått ned og hvertfall den ene ble hevet og "resirkulert" på kommunen/statens kostnader. Alle skøytene er slike han har overtatt for 1 krone.

Tror han har hatt dem liggende i kopervik en stund og en periode lå faktisk den ene skøyta nedenfor her jeg bor på Avaldsnes.

 

Kansje litt off topic, men mens vi er inne på forlatte båter, vet noen hvem som eier den aluminum båten som ligger fortøyd ved Bukkøy?

Har en grønn presenning over seg og det er fullt mulig å se den fra skibsleia.

Tror den har vært der så lenge jeg har levd hvertfall.

Link to post
Share on other sites

Trist å høre at hun nå må hugges, burde det ikke vært mulig for noen å fått kontaktet Kommunen å få til noe slik som overtakelse av båten gratis? Hadde vært så mye bedre om noen som kunne tatt vare på den hadde fått den istedenfor at den nå skal hugges opp... :cryin:

Så spørs det då, om ho hadde havna ved ein ny kai og endt opp på botnen der også..............

Link to post
Share on other sites

Gjelder bare å gi den vekk til en eier man vet tar hånd om båten...

Tanken er god Ørjan,

men jeg er redd for at i mange tilfeller er det kommet så langt at folk med "litt peiling" ikke ser syn på å ta imot selv om de får den gratis. Dermed går den til en eller annen "fantasifull drømmer" som ikke har peiling på hva han gir seg i kast med.

For ordens skyld: jeg har ingen kjennskap til eierskapet bak denne RITA og påstanden er helt generell.

 

Tror ikke dette er noen elvebåt. Ser mindre ut på bildet en hva den egentlig er.....

Nei, dette er en helt annen båt enn den som jeg hadde i tankene. Det var nemlig to elvebåter som ble innkjøpt av en gallerieier(?) for ca 20 år siden. Pga uoverensstemmelser med tollvesenet, diverse moms-problemer, etc ble de bare liggende år ut og år inn. Jeg hadde forespørsel om å slepe den ene til Malmø, men takket nei da jeg ikke ville bli involvert i noe snusk.

Såvidt jeg husker fikk gallerieieren medhold i retten til slutt, men da var nok båtene helt verdiløse. Det er ille når statlige etater skal kunne herse med folk på denne måten, uten selv å være det minste ansvarlig for sine handlinger! :headbang::headbang::headbang:

Med vennlig hilsen POSEIDON

Link to post
Share on other sites

Har hatt en likn. "sak" til en av nabokomunene til Ålesund i sommer. en fiskebåt,stål, låg ved kommunal kai, i flere mnd. -ingen visste om eigarar, eller hvorfor båten låg der. folk trudde den skulle hugges, da en i nærheten driver med sånt. Men han vart spurt, men kjente ikkje til båten.

Etter noen mnd. tæret det hull på skroget, og den sank ved kai. kommunens brannvesen kom å la ut lenser på kveld og nattestid. Flere mann i arb. hele natta.

Bergingskran vart rekvirert, og båt tatt opp.

Etter langt og lenge vart en tidlegere eier, som "trodde" han hadde solgt båten, kontaktet, og forevist en regning fra kommunen på et sekssifret beløp på berging, rengjøring, av lenser, og fa...ns oldemor....papir på salg var visst ikkje iorden, så siste reg. eier vart ansvarleg, og d kosta dyrt...sånn kan d gå... :diving:

Link to post
Share on other sites

En tilsvarende sak.

 

Jeg jobbe i teknisk sektor i Eidsvoll kommune. For noen år siden hadde vi en slepebåt som i tidligere tider var brukt som slepebåt i Mjøsa. Denne båten var overtatt av en som skulle sette den i stand. Båten ble liggende i ”Sundet” (Eidsvoll sentrum) uten tilsyn i lang tid. Vi prøvde i lang tid å få tak i eieren men det klarte vi ikke å oppnå kontakt med han. Eieren var inndisponibel som det heter så fint. Enden på visa var at Eidsvoll kommune brukte 60.000,- kroner til å fjerne båten og sette den på et kommunalt ”lager” som vi disponerer. Båten veide 60 tonn så mobilkraner og spesialtransport måtte rekvireres. ”Gutta” ved teknisk hadde da hatt lensevakt med besøk i båten hver eneste dag i over 6 mnd. Dette var nødvendig da båten tok inn noe vann. Vi stilte med pumper og strøm (aggregat) slik at vi klarte å holde den flytende. Vinteren sto for tur så båten måtte fjernes før lav vannstand inntraff i forbindelse med regulering av vannstanden. (kraftproduksjon i Vorma/Glomma).

 

Denne tråden fikk meg til å tenke på denne båten, så nå selger jeg den om eieren ikke vil "ha" den. Kommunen har pr. i dag pant i båten (ordnet via et samarbeid med politiet) slik at tidligere eier får den tilbake om han betaler våre utgifter for den. Skal prøve å få tatt noen bilder av den, den har et flott skrog, langt og smalt vil tro lengden er rundt 45 fot. (Er ikke sikker, men den er ganske stor).

 

Personlig så synes jeg dette er feil bruk av kommunens penger. Norske kommuner har andre ting å bruke sine penger til enn å ta hand om andres problemer. Jeg vet at vi kunne brukt disse pengene til mye mer fornuftige ting enn å bruke dem på en gammel bår som var i ferd med å synke. Jeg mener at det ikke er fellesskapet som skal ta slike utgifter, det er feil at mine og andres skattekroner skal brukes på slike ting. Hadde båten sunket hadde selvsagt utgiftene blitt mye høyere, vil tro at vi kunne ganget dem med 2, 3 eller 4…………

 

Er noen interessert i å se på den så send meg en melding.

Båten har sin faste plass i hagen.......

Link to post
Share on other sites

Har du vært i kontakt med Per Inge ved Mjølkefabrikken?

Hvis dette er en båt som av historiske årsaker bør tas vare på så har han en svært god "track record" :wink:

 

Har ikke snakket med han enda, men skal ta en prat med han. Kjenner han også da jeg har jobbet en del sammen med han, han er en ekte slepebåtentusiast. Mjøssamlingene Mjøssammlingene har jo en del båter så de kunne kanskje være interesert i den. Ellers så er det er ganske bra slepebåtmiljø ved Mjøssamlingene ved Minnesund, det ligger flere restaurerte slepebåter der. Det beste hadde jo vært om båten igjen kunne gå i Vorma og Mjøsa igjen.

 

Vet at denne båten har en påbegynt restaurering med bl.a. nytt styrhus/overbygg. Linjene / dimensjonene ser egentlig ganske harmonisk ut. Skal få tatt noen bilder i dag eller i morgen.

Båten har sin faste plass i hagen.......

Link to post
Share on other sites

Fant et bilde av den forlatte båten jeg sikter til.

Tror ikke dette er noen elvebåt. Ser mindre ut på bildet en hva den egentlig er.

Tar jeg ikke alt for mye feil så er det et hjemmebygg i rustfritt stål som aldri er blitt ferdig. Tror jeg kan spore opp eieren om det er interessant... Mener den har ligget der i 20+ år

Mine kjøretøy pr i dag: "NittiNitti": -90 Land Rover 90, "Bimbo": -93 BMW R1100RS, "Helmut": -08 Knaus Sunliner 808

Grunnet intensiv sensur og shadowbanning har jeg forlatt Fakebook, Insta og Twitter for godt, dere finner meg på https://mewe.com/i/sveinhauge og Telegram

If we grew our own food, we wouldn't waste a third of it as we do today. If we made our own tables and chairs, we wouldn't throw them out the moment we changed the interior decor. If we had to clean our own drinking water, we probably wouldn't contaminate it. Mark Boyle.

Link to post
Share on other sites

Nei, dette er en helt annen båt enn den som jeg hadde i tankene. Det var nemlig to elvebåter som ble innkjøpt av en gallerieier(?) for ca 20 år siden. Pga uoverensstemmelser med tollvesenet, diverse moms-problemer, etc ble de bare liggende år ut og år inn. Jeg hadde forespørsel om å slepe den ene til Malmø, men takket nei da jeg ikke ville bli involvert i noe snusk.

Såvidt jeg husker fikk gallerieieren medhold i retten til slutt, men da var nok båtene helt verdiløse. Det er ille når statlige etater skal kunne herse med folk på denne måten, uten selv å være det minste ansvarlig for sine handlinger!

Disse båtene lå ved bøneset, de er nå hoggd opp.

stå i ro båt!

Link to post
Share on other sites

Med en styreposisjon i midten, kraftige dollbord osv må jo dette være en ypperlig åpen båt for trekking av ruser og garn etc.

 

Hvis man ikke tenker tradisjonelt med at man skal bygge fullt overbygg og innrede cabin osv som krever tusenvis av timer, kunne man med en marinisert lastebilmotor og noen kvadratmeter plate laget en ganske så romslig "skjærgårdsjeep av den.

Noen som trenger en båt til frakting av materialer osv til omkringliggende hytter. Mange bruksområder hvis man vil... :cool:

 

Den er i det minste tett hvis den har ligget slik i 20 år...

Link to post
Share on other sites

  • 11 måneder senere...

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...