Jump to content

Er dette sjøvannpumpe til Volvo Penta MD21


bådn

Recommended Posts

Jeg har levd i den tro at jeg har en Volvo Penta MD21B. Men, nå når jeg er på jakt etter ny sjøvannpumpe, finner jeg ikke riktig type. Er det noe som kjenner igjen og kan fortelle meg hva jeg skal søke etter for å finne ny pumpe?

14092009.jpg

En landkrabbes ferd mot havet

Link to post
Share on other sites

hmmm.....jeg har en VP MD21B, og pumpa mi ser ikke sånn ut. Den er formet som en sekskant, hvis jeg ikke husker helt feil. Du kan jo lese av motornr og sjekke det på Volvo Penta sine hjemmesider?

Link to post
Share on other sites

Hei du!

 

Den røde pumpa der ser ut som ei Jabsco pumpe,kurrant å skaffe den da! Regner med at Telmo Control har den på lager! Står vel navn og dele nr på lokket?

Ekte mannfolk bruker lastebildekk som fendere........

Link to post
Share on other sites

Ja, det er denne varianten jeg altid får til svar. Alle andre deler er lik MD21, så hvis noen har forslag på hva slags motor denne typen passer, så er jeg svært takknemlig.

En landkrabbes ferd mot havet

Link to post
Share on other sites

Det er veldig enkelt å overhale disse pumpene. Puss av malingen på lokket, der bør pumpe nr stå. Lagerene er standard størrelse, bare press de ut og så kjøper du et SKF lager som med tetning, ny simmering inne i pumpen og ny impeller med pakning. Simmeringen kjøpte jeg hos inma pumper i Bergen, han har simmeringer til johnson pumper. Lagrene får du overalt, jeg brukte biltema lager midlertidig(i et par dager) før jeg skiftet til SKF kvalitetslager, impeller får du tak i her og der. Er mye penger å spare på å fikse den du har mao.

Edited by sildåpote (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Hei alle sammen!

 

Tusen takk for all hjelp! Jeg er imponert over Sildåpote, Ingar, OAS, HÅP, 68 GT, Polarn, GeirV og SeaRaymond for alle innspill!

Da har vi kommet frem til hvilken pumpe jeg skal ha og hvordan jeg kan skaff ny evt. reparere den gamle. Det store mysteriet er hvordan denne typen har havnet i min gamle diesel motor, ettersom alle mener denne tilhører en bensin-motor. Kjøper du ny pumpe i Norge, koster den 3.600, i USA koster den 1200, men linken til Finn.no er nok den beste løsningen - 800kr

En landkrabbes ferd mot havet

Link to post
Share on other sites

tidligere utgaver av motoren hadde altså rund pumpe, men når jeg ser i servicemanualen er den ikke lik din, så pumpen er vel byttet tidligere.

 

Utdrag fra manualen:

 

md21_sjoevannspumpe.jpg

 

 

Har du funnet ut om det er A eller B utgaven du har da, disse er lett å skille ifra hverandre da B utgaven har rund rørkjøler i messing, mens A har en diger, firkantet, støpt i aluminium.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...