Jump to content

Pris på ny (gammal) dieselmotor 130-160hk


magnumlars

Recommended Posts

Hei,

 

Som mange sikkert har fått med seg driv eg å ser meg om etter ein Halco 29. Har kikka på 3 stk og eg har funne ein eg kan tenke meg å kjøpe, men denne er utstyrt med 85hk som blir litt lite.

 

Men båten er sopass bra at eg er villig å ta meirarbeidet det medfører å bytte til ein større motor. Men spørsmålet er jo kva dette vil koste meg. Eg tenker på ingen måte å putte i ein ny motor, men ein som er omtrent på samme alder som båten (85-90 mod). På tilbakemeldingar frå andre her på forumet virkar det som FordSabb 155hk eller liknande må vere midt i blinken til denne båten.

 

Kva kan eg forvente å måtte ut med for ein motor i denne kategorien, og kva kan eg forvente meg å få for 85 hk`en?

 

Ein anna ting er gearet, merkelappen på gearet var vekk, slik at det var ikkje mulig å identifisere dette. Einaste som er sikkert er at det er eit ZF-gear. Nokon som har nokon anelse om kva gear dette kan vere og kor stor motor det tåler?

Link to post
Share on other sites

Du bør også ta i betraktning at du bør ha en større propell, eller en propell med en annen stigning for å få glede av de ekstra hestene. Hvor grov er propellakselen? Tåler den de esktra hestene? Mange ting å ta hensyn til når en skal hive ut den gamle maskinisten, og ansette en nye en :cheers_wine:

Inn til barten, og borte vart`en Classiske Motorbåter

Link to post
Share on other sites

Hei, det ligger rett som det er Ford Sabb evt Ford Mermaid i størrelsen 150 - 180 HK til 20 - 40.000,- komplett med gir.

Mitt inntrykk er at en brukt ford ikke trenger å koste en fot og en arm.

2009 Ryds 478 GTI Mercury 50 EFI

Link to post
Share on other sites

Forsøk å hold deg til de 4 sylindrete 2712 eller helst 2722 Turbo Four til Mermaid..... de 6 syl malmklumpene til ford blir tungt å dra på...Husker noen monterte disse "andre veien" for å få noenlunde visning på akslingen..Vinningen gikk opp i spinningen....blir dyrt å dra på, er noe å ta med i regnestykket for noen år fremover.... vi aner jo ikke hva som skjer med dieselprisene...

 

Jeg hadde tatt en telefon til konstruktøren og hørt om råd fra han: Magnar Reigstad, Halsnøy.... mener de holdt på med litt prøv og feil...

Edited by Gudrun (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...