Jump to content

Båt eller hytte ved sjøen til rundt to mill. pluss?


BårdK

Recommended Posts

Mere drittvær der i vest inn på øst/sørlandet :lol:

 

Taco

løsningen på dine problemer er å flytte til vestlandet. Mye holmer og skjær i korte avstander, helt for deg selv!

Billigere boliger, og I tilegg er hyttene mye billigere, så du har kanskje råd til begge deler, i tilegg til båt :smiley:

 

Du må forøvrig fortsatt fylle vann, og kanskje vaske måkedritt :seeya:

Inn til barten, og borte vart`en Classiske Motorbåter

Link to post
Share on other sites

Et alternativ er faktisk å leie en hytte i 'smørøyet' en ukes tid om sommeren. Evt at en går sammen et par familier og leier for to uker (enten at hytta rommer alle eller å ta en uke hver).

I tillegg kan jo båten (som en ellers bruker) ligge ved brygga :smiley: så får en i pose og sekk :smiley:

 

Her på sørlandet er det flere flotte hytter til leie om sommeren...

Link to post
Share on other sites

Øst-Vest, Sør-Nord, Sol-Regn, Seil-Motor, Bavaria-Røkla : Er det noe vi liker så er det å krangle, unnskyld: diskutere :lol:

 

Å leie har jo sine fordeler: likividitet og mobilitet/fleksibilitet, men gitt at kapitalen er tilgjengelig så er det bedre økonomi i å eie, og noe av poenget må være å ha muligheter til helgeturer, påske, jul og nyttår etc. Dessuten er det alltid noe som er irriterende der man leier, som eks. dårlig utstyrt kjøkken.

Link to post
Share on other sites

Å leie har jo sine fordeler: likividitet og mobilitet/fleksibilitet, men gitt at kapitalen er tilgjengelig så er det bedre økonomi i å eie, og noe av poenget må være å ha muligheter til helgeturer, påske, jul og nyttår etc. Dessuten er det alltid noe som er irriterende der man leier, som eks. dårlig utstyrt kjøkken.

 

Dette er jeg selvfølgelig helt enig i...

Men ettersom jeg blir eldre har tiltaket til å vedlikeholde egen eiendom med egne hender minket.

Hvis midlene er der og en vaktmester er innenfor rekkevidde, ja da er saken litt anderledes.

Link to post
Share on other sites

Ved å leie i en uke eller to får man sammtidig testet ut om man skal bruke to mill på hytte, eller to mill på større båt.

Faren er selvsagt at man leier en hytte med markedspris 5 mill, fordi den har egen brygge osv. Dette faller i smak, og så kjøper man en hytte til to som ligger 150m fra vannet uten bryggeplass. Da vil man kanskje angre at man leide den dyre, fordi opplevelsen blir ikke helt den samme..

 

Blir som å sette av 200' til å kjøpe en grei bruktbil, for så å teste en BMW eller Mercedes til 500'. Alt du prøver etterpå blir nedtur... :lol:

 

Sørg for å leie samme type hytte som du vurderer å kjøpe m/hensyn til beliggenhet og pris.

Link to post
Share on other sites

  • 4 uker senere...

En liten oppfølging etter at høstdepresjonen etter årets begredelige båtsommer har lagt seg litt. Vi avventer hytteprosjektet og beholder båten som nå er behørig på land med presenning og alt. Fikk også akutt lyst på Benetau Swift Trawler 34 da jeg leste siste utgave av Båtliv. Det er jo hytte det. Fikk ikke sett den på Båter i Sjøen da jeg var på jobb i Shanghai.

 

I min jobb har vi fri fra undervisning hvert syvende år og jeg reiser da antageligvis til USA sammen familien fom. høsten 2011. Den nye planen er derfor å beholde Rivieraen neste sesong og forsesongen 2011 og selge den i løpet juli samme år. Kanksje blir det en Benetau fra våren 2012, aller helst en demokjørt uten barnesykdommer - eller kanskje jeg kommer over noe spennende i USA - tiden får vise.

Link to post
Share on other sites

  • 9 måneder senere...

Da har vi kjøpt hytte i Østfold, ca. 1,5 timers biltur fra Asker. Det blir ikke slutt på båtlivet, jeg må bare finne en fin hyttebåt som helst kan fraktes på henger og som kan gi litt beskyttelse for regnskurer på turer til Systembolaget i Stømstad - kanskje en Benetau Antares 650.

Link to post
Share on other sites

Gratulerer med beslutning om endringer i fritidsbeskjeftigelsen!

Med den trenden som synes å være mot mer "rotete" sommervær, så kan det være at dette var en klok avgjørelse. Uansett så er den reverserbar dersom dere med tid og stunder skulle komme til en annen konklusjon!

:flag_bp:

Link to post
Share on other sites

Gratulerer med hytte!

 

Vi har også nylig kjøpt hytte ved sjøen. Dette er en liten hytte på rundt 26 m2 grunnflate men med noe loft og kjeller. Min morfar bygget den i 1941 og den har hatt en beskjeden modernisering på 80-tallet. En liten halvtime hjemmefra med bil men båten må nok bli hjemme da en 18 meters mast går dårlig sammen med en 15 meters bro en liten times gange fra hytta... Har så langt ikke bestemt hva vi skal gjøre på båtfronten, har veldig lite lyst å selge 44-fotingen men det er kanskje på flere måter gunstig å redusere noe på båtfronten...

Mine kjøretøy pr i dag: "NittiNitti": -90 Land Rover 90, "Bimbo": -93 BMW R1100RS, "Helmut": -08 Knaus Sunliner 808

Grunnet intensiv sensur og shadowbanning har jeg forlatt Fakebook, Insta og Twitter for godt, dere finner meg på https://mewe.com/i/sveinhauge og Telegram

If we grew our own food, we wouldn't waste a third of it as we do today. If we made our own tables and chairs, we wouldn't throw them out the moment we changed the interior decor. If we had to clean our own drinking water, we probably wouldn't contaminate it. Mark Boyle.

Link to post
Share on other sites

Den båttettheten som er i havnene i juli fortrenger nok en del båtfolk over til hytter - det forstår jeg godt. Om vi kunne fått et sommerhus slik at vi kunne bodd der hele sommeren - også når vi jobber - hadde vi også solgt båten og hatt en liten hytte.

 

En Antares 650 er etter min mening en ideell hyttebåt. Den funker bra som både fiskebåt, badebåt og vinterbåt om du setter en liten dieselvarmer i den

Link to post
Share on other sites

Takk for gratulasjoner. Barna på 7 og 9 er hovedgrunnen. De blir for urolige etter et par dager med dårlig vær. For oss er det trejde sesongen med litt for ustabilt vær og for mye vind til at vi får brukt båten slik vi ønsker. Vi fant et flott objekt bare 70-80 meter fra båtplass og badestrand, med flott utsikt - og da følte vi at det var riktig å slå til. Finner vi en større båtplass i nærheten av hytta er det ikke umulig at vi bruker en gummijolle som hyttebåt og skaffer oss en 28 til 30-foter for litt lengre turer på sjøen.

 

For de som lurer på markedet for båter i klassen til Riviera 925 kan jeg foreløpig bekrefte at det er labert. Vi går nok med et par hundre tusen i tap, minst, hvis vi i det hele tatt får solgt da - har lagt meg desidert lavest i pris når vi tar hensyn til årsmodell utstyr mm. Trøsten er at hyttemarkedet der vi har undersøkt også er temmelig stillestående og at vi nok har gjort en rimelig god handel på hytta. Dessuten ser det ut til å være mye å velge mellom når det gjelder hyttebåt. Må bare bli kvitt Rivieraen først.

Link to post
Share on other sites

Båt istedet for hytte vil for meg(og mange andre) være eneste muligheten til å få følelsen av å ha netopp hytte ved sjøen.

 

Prisene på hytter ved sjøen er så høye at det er jo veldig få som har råd til å anskaffe seg slikt,dermed blir båt et rimeligere alternativ.Hytte på annet i form av båt kan en jo få fra under 100 000,- og oppover alt etter hva slags standard en er ute etter.

 

Hytte i umiddelbar nærhet til sjøen kan er bare glemme til under 1000 000,- uansett standard ihvertfall på sør/østlandet.

 

Heldigvis har jeg en bestefar som kjøpte en hytte ved sjøen på `60-tallet,slik at jeg har privilegiet av å tilbringe mange fine dager der.

Er redd den muligheten forsvinner den dagen han er borte og den skal deles mellom min mor og onkel,da blir den nok solgt :sad::sad:

Hold kjeft,når du snakker til meg!

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...