Jump to content

Erfaringer og opprinnelse Husky 26


maveric

Recommended Posts

Husky 26 og 29 ble konstruert av Harald Kausland som også bygget dem.Kausland er skipsingeniør og båtene ble bygget i nærheten av Flesland flyplass. Tror Selfa i Trondheim tok over produksjonen av 26 på 90 tallet. Detter var vel en av de aller første "vestlandsbåtene"med salong hvor alle hadde utsikt underveis. De fleste båtene ble levert som halvfabrikat med varierende resultat. Skroget er glatt og mangler steglister og det ser derfor spesielt ut når båten kommer opp i litt fart med vannsprut langt oppover baugen. Jeg har sett at noen har ettermontert lister for å få vekk denne spruten.

Link to post
Share on other sites

Den hadde 2 typer skrog.....

Det første rullet endel, mens det siste var mer kantet i sidene....og dermed bedre i sidesjø. Det siste var utviklet av Selfa, mens pluggen til dette ble bygget på bergenskanten.

Båtene ble bygget både på Sotra og senere på kaien nedenfor Flesland flyplass...

Link to post
Share on other sites

Hadde en Husky 26 for mange år siden. Største ulempen med den båten var skrogfasongen i baugen. Båten manglet steglister, og ved den minste krusning på sjøen ble vannet presset over baugen og mot styrhusvinduene. Jeg fikk påmontert steglister, men det hjalp ikke noe særlig. Det ble slitsomt i lengden å kjøre vinduspussere og -spylere mer eller mindre kontinuerlig. Båten ble solgt til Sogn. Neste båt var en Wikingboat 28. Rene himmelriket i forhold til Huskyen.

Link to post
Share on other sites

Har hele tiden sett på denne båtem som en kopi av Selfa 26!

(UTEN at jeg vil påstå hvem som er kopi av hvem!)

Holdt på å kjøpe en slik for noen år siden, men hoppet av salget etter å ha prøvd den i 30 cm sjø...

Værre "rulleberte" har jeg aldri vært oppe i !! :puke:

 

Flere av Selfa-typen ble derfor påmontert steglister, div. påbygninger på sidene i vannlinjen og / eller skrogforlenging til 29 Fot. Dette siste med stort hell!!

Kystskipper 1984. Marintek Tr.heim.

Link to post
Share on other sites

Vet det og ble prøvd med å ettermontere en større kjøl med betong i.....

 

Begynner å bli noen år siden jeg var med støpte noen halvfabrikata av denne typen....men du kunne se forskjell på skrogene om det var den siste typen som var bedre i sjøen... var noe med baugen og akterenden....men du vet når du passerer de 50......

Link to post
Share on other sites

Hmmmm..... var det 82-83 det nye skroget dukket opp?..... Husker han som laget pluggen holdt på med den samtidig som vi støpte et par skrog....

 

Her er ellers et par bilder som viser forskjellen på skroget... Det gamle øverst.. du ser godt "knekkspantene" som er laget på det nye....

 

08_1999626456.jpg

 

27_2113462276.jpg

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...