Jump to content

Liten helgetur helt i syd


Trondwi

Recommended Posts

Jeg er bemerkelsesverdig lite kjent syd for Lindesnes og det gjorde vi noe med sist helg (og det ga mersmak!). Sjefen hadde lyst til å kjøre Spangereid kanalen og jeg var ikke vond å be. Tilnærmet flatt vann og 1,5 time fra Brekkestø til Mandal for litt mer diesel og litt dubbeditter hos Nautic Marine. Deretter en liten halvtime til Spangereid (been that way before).

 

p1010191.jpg

 

Opp en kjedelig fjord og ned en annen og vi kom til det første virkelig trivelige stedet på turen - så langt - Korshamn.

 

p1010211.jpg

 

Derfra en liten tur til Farsund hvor jeg også (med skam må bekjenne) aldri har vært før. Ble skikkelig impregnert! Jeg hadde faktisk ikke ventet med en by med praktbygninger og med størrelsen som det Farsund har. Vi tøffet endel frem og tilbake med åpent sinn og vidåpne øyne. En skikkelig by by nesten helt ute i havgapet. Spennende. Vi var ikke i land - denne gangen.

 

p1010219.jpg

 

Deretter tilbake til Korshamn og kjøp av en E-serie (lett pinlig, men vi hadde bare tom D. Farsund gikk på gps'en). I korshamn fant vi en brygge for fiskebåter som var lørdagstom. Her tryllet sjefen frem en gastronomisk begivenhet i betydelige mengder i form av egg & beacon på vårt ene bluss og etter en påfølgende Ole Lukkøye tøffet vi igjen mot øst for å finne et sted for natten.

 

p1010222.jpg

 

Lindesnes i solnedgang fra vest var noe nytt for oss østlendinger. Long story short - Sælør ble stedet vi fant å overnatte i. Almenningsbryggen passet fortreffelig og turterrenget var mer enn godkjent. Vi ble kjent med endel av etterkommerne etter de "innfødte" og fikk litt innblikk i historien til stedet.

 

p1010231.jpg

 

Sælør var spennende. Ikke bare historien med alle kongene som hadde vært på besøk og tildels overvintret eller at hele bukten var fredet med fire vrak, men at det fortsatt var etterkommerne etter de fastboende som eide eiendommene og at det fortsatt var én familie med skolepliktige barn som bodde der.

 

p1010227.jpg

 

For ikke å snakke om de utrolige kommunale utskeielsene som f.eks. at nesten alle stier ved bebyggelsen i Sælør er i betong. Støpt med etter alle kunstens regler med forskalling omtrent samtidig som fraflytningen begynte å bli 80-90 %. Hvordan skulle vel dette landet ha klart seg uten Arbeiderpartiet?

 

Vi tøffet oss mot øst tidlig søndag morgen. Uttaskjærs til godt forbi Spangereid og deretter bestemte vi oss for å følge så tett inntil fastlandet som overhode. Svinør - nok et for oss hvitt felt på kartet - var fantastisk. Hit skal vi tilbake og titte mer.

 

p1010236.jpg

 

Vi har en fantastisk kyst, tildels utrolige og romantiske bosteder og en fascinerende historie og det er virkelig pinlig at vi i vår langt fremskredne alder ikke har sett mer av den. Dette ble antagelig den siste turen vestover i år, men til våren er det planlagt et par uker i Bømlo og Fitjar - i dorgefart. Med dagens teknologi har vi alle muligheter til å "være på jobb" mens vi nyter dette utrolige landet vårt.

 

p1010242.jpg

Sjefen kjører, far sitter på nettet.

 

Trond

Link to post
Share on other sites

Dette ble antagelig den siste turen vestover i år, men til våren er det planlagt et par uker i Bømlo og Fitjar - i dorgefart.

 

Flott skildring :smash:

Under neste tur til Fitjar og Bømlo anbefaler jeg deg en rast/overnatting i Skudeneshavn på sør-Karmøy med byvandring i Søragadå :cool:

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...