Jump to content

Oslo - Trondheim. Tre kokker på norgesturne!


oizzo

Recommended Posts

img_0481.jpg

 

Turen starter i Oslo 26. september og går langs norskekysten frem til ca. 11 oktober. Vi stopper helt sikkert i Sandefjord, Kristiansand, Stavanger, Bergen og Trondheim. Om det er noen som ønsker at vi skal legge turen innom deres gjestehavn må dere sende en melding!

 

Litt info om oss:

 

Adrian Løvold er 22 år og kaptein og eier av skuta. Han kommer opprinnelig fra Trondheim men flyttet til sandefjord for å starte som kokkelærling på solvold. Han var i januar med Geir Skeie å vant bocuse d'or som er det uoffisielle verdensmesterskapet for kokker. Han har for tiden vært på Bagatelle, men tar nå sjøveien hjem til Trondheim for å jobbe videre der.

 

Jon-Filip Johannessen er 24 år og matrosen ombord. Han kommer opprinnelig fra Bergen men flyttet til sandefjord for å utvide sitt kulinariske spekter ved restaurant solvold. han er fortsatt å finne bak grytene på mathuset og debuterer som seiler på denne turen.

 

Kai Aleksander Strøm er 27 år og født og oppvokst i hvalfangerbyen. Han startet sin karriere som lærling på Ludels gourmet og fulgte Odd Ivar Viderere til Mathuset Solvold. Kai er nå å finne i nordsjøen som Forpleiningssjef i Sodexo Remote Sites.

 

Kort fortalt skal vi under turen besøke flere havner som Sandefjord, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Trondheim og selfølgelig mange andre, men det tar vi som det kommer. Mye av tiden ombord skal vi bruke på å lage god mat som passer for seilere og båtfolk.

 

27.09.09:

Da ligger vi værfast i Hvasser etter å ha blitt loset inn til havn av redningsskøyta.

Sent i går kveld sluknet plutselig alt av lanterner og lys ombord og med Strømstad ferja og andre båter rundt oss var det like greit å få assistanse for å komme oss trygt i land.

 

Kai mønstret på i dag, og kunne fort konstatere at hovedstrømbryteren hadde falt ut, så det var ikke helt den store feilen :)

 

Har rådført oss med losen og diverse lokale seilere, og funnet ut at det beste er å ligge inne frem til i morgen tidlig for så å fortsette reisen da.

 

Det ser nå ut som vi kommer til å droppe turen innom Sandefjord! litt pga denne stoppen, og litt fordi det er noen timers omvei.

 

Husk å fortsatt gi råd for hvor vi burde stoppe og hva vi må oppleve!

 

følg med videre!

 

28.09.09

 

Etter en tidlig start med egg og bacon klokken 0600 la vi ut på strekningen Hvasser - Risør. Med motvind, mot strøm og 2-3 meter høye bølger ble det en våt og salt dag langs kysten.

Fikk prøvd ut det meste av utstyr og turen gikk relativt smertefritt.

Planen var egentlig å komme oss helt ned til Arendal, men siden alt av naturens krefter var imot oss i dag var det like greit å gå i havn her i Risør for så å fortsette i morgen. Vi håper da å komme oss helt ned til Søgne hvor Martin Rogan har fisket krabber hele helgen for å ha middag klar når vi kommer :) gleder oss veldig!

 

Det har meldt mindre bølger og litt mindre vind i morgen så da krysser vi fingrene for at det går litt raskere.

 

skip o hoi!

 

29.09.09

 

Startet dagen veldig tidlig i dag og var forberedt på å legge mange nautiske mil bak oss, vi gikk ut fra Risør for motor og heiste seil ikke lenge etterpå.

Med sydvestlig vind og strålende sol presset vi båten opp i 8 knop og freste nedover kysten fulle av endorfiner og flotte tanker for turen.

Etter å ha passert Grimstad bestemte vi oss for å gå nærmere land og la båten imot vinden for så å gå for motor inn mot kysten. Da tar det ca. 5 min og motoren begynner å lage merkelige lyder for så å slokne helt.

Vi legger oss på alle fire for å løse problemet, men det viser seg at vi mangler ett filter, så problemet kan ikke løses uten stopp på verksted.

 

Nå sitter vi her på en liten kafé nede ved bryggene i Arendal. båten fikses i morgen og turen fortsetter forhåpentligvis da.

 

Veldig hyggelig at så mange følger med oss :) takk for alle meldinger!

 

Bilder og video ligger nederst på denne siden!

 

30.09.09

 

Tidlig oppe og fikk hjelp av en mekaniker som hjalp oss med

å bekrefte at det var dieselen som var problemet. Etter ca 20 min var alt i orden og vi var igjen klare for en dag på sjøen.

Vi bunkret opp vann, diesel, nye blader og satte kursen for Søgne.

Fine seileforhold langs kysten og oppholdsvær store deler av dagen, ikke bare gikk motoren bra, men det gjorde seilingen og navigeringen også :)

 

Like før vi passerer Kristiansand blåser det opp og vi får vinden og strømmen imot igjen! finnes ingen ting som er mindre motiverende enn å se målet, men så plutselig går alt i sakte film.

Klarer etter noen seige timer å komme oss inn, og blir møtt av Martin Rogan som har funnet fram alt hva havet har å by på pluss litt til.

 

Startet med litt nybakt brød med gåselever og et glass Tokay vin.

Så ble vi loset opp til hytten hvor det var kokte krabber, Stekte Sjøkreps, røkt ål (Fisket før forbudet!) og norske østers. Alt fanget rundt om i området. Tusen takk til Martin som lagde en fantastisk kveld for oss!

 

gleder oss til en ny dag i morgen og håper å nå Lindesnes før dagen er omme!

 

01.10.09

 

Ny dag nye muligheter!

 

Våkner brått av 2 kjempe smell på utsiden av båten og finner fort ut at guttene på hytta er klare for hummerfiske! Startskuddet for sesongen er 1 okt. klokken 0800 og det er stor kamp om de beste plassene. Vi får dessverre ikke muligheten til å bli med, men bruker morgenen på å planlegge ruten og sjekke været som virker å bli veldig bra.

Kommer av gårde ca. klokken 0900 og får fantastiske seileforhold som fort fører oss ut på havet og i god driv mot Lindesnes.

 

Etter noen timer bestemmer vi oss for å gå litt nærmere land og starter motoren for å slippe å krysse inn.

Da skjer det igjen... Den F... motoren stopper og vi prøver alle verdens triks for å få den i gang igjen. Jeg kan fortelle at det er en STOR utfordring å ligge opp ned i ett 30 grader varmt motorrom i 3 meter store bølger for så å prøve å løse et problem som man ikke kan fikse fordi man mangler den ene fastnøkkelen som man faktisk trenger.

Sinne, kvalme og hetetokter. Alt på en gang!

 

Sitter nå i Mandal med en sin syk dejavu og skal igjen inn til verksted i morgen tidlig for å få renset drivstoffsystemet.

 

håper vi er ferdige med alle motorproblemer etter det! klarer ikke fler av de!

 

Over og ut fra kokkane!

 

02.10.09

 

Da er vi faglærte mekanikere også! brukte 4 timer på morgenen for å rense hele drivstoff systemet og etter litt prøving å feiling går motoren som en klokke.

Reiste ut fra Mandal ca. klokken 14:00 og fikk god fart på skuta rundt Norges sørligste punkt Lindesnes.

Det skal sies at Norge har en fantastisk kyst som egentlig ikke kan beskrives uten selv å oppleve det.

Vind og vær bidrar til å forsterke inntrykkene og gjør denne reisen til en av de beste opplevelsene vi har vært med på.

 

Er nå i Farsund og planlegger resten av turen. været ser ut til å skifte så det er mulig vi må vente litt med å flytte oss videre mot Stavanger. Står opp tidlig i morgen for å avgjøre om vi reiser videre eller ikke..

 

Håper de som venter oss i Stavanger har god tålmodighet :)

Vi forventer fortsatt Kvitsøy komle Karl Erik!

 

God helg alle sammen!!

 

03.10.09 - 04.10.09

 

Da blir vi liggende i Farsund til over helgen og regner med å komme oss avgårde tidlig mandags morgen. Reiser da videre til Egersund for så å gå forbi Stavanger og opp til haugesund. Siden vi nå ligger noe bak skjema velger vi å reise direkte til haugesund for å ta inn litt av den tapte tiden.

Jon Filliip står klar i Egersund og mønstrer på der i morgen. Blir kjekt med en til ombord slik at vi kan rullere litt på navigasjon, matlaging og stå på ror, det kan være veldig slitsomt å seile i 12 timer med bare 2 personer siden det hele tiden er mye å følge med på.

 

Hadde et fantastisk måltid ombord med andebryst og masse gode rot grønnsaker. klarte faktisk å få tak i litt jordskokker også :) se bilder nederst i gruppen!

Resten av kvelden gikk til god musikk og litt godt øl for så å gå opp til byens pub å prøve de sosiale egenskapene etter 1 uke på sjøen. Det viste seg vanskelig siden 97 % av de som var der hadde drukket nok for den dagen og manglet både balanse og tildels sosiale evner :D Slåssing og en brutal kamp om å komme først i øl køen var vel en grei oppsummering av kvelden.

 

Farsund er et fantastisk lite og koselig sted og har en gjestehavn med alle fasiliteter. Det var et godt valg å stoppe her før vi skal seile over den beryktede Jærkysten.

For de som ikke har vært her kan det trykt anbefales, spesielt om sommeren!

 

For de som skal på jobb i morgen, kos dere, så seiler vi videre opp kysten ;)

 

skip o hoi!

Link to post
Share on other sites

05.10.09 - 06.10.09

 

Reiste ut fra Farsund tidlig på morgenen mandag og hadde en relativt stille å rolig etappe opp til Egersund.

For å sikre oss for resten av turen reiste vi innom et verksted for å tømme og rense dieseltanken, fant litt rusk som helst ikke skal inn i motoren, så det var godt å få gjort det. Stoler mer på systemet nå!

 

Etter å ha fortøyd til gjestehavnen i Egersund ble det tid til litt vask og rydding. Jon Filip mønstret på lettere fyllesyk etter en fuktig tur i Stavanger. Hva som egentlig skjedde tror jeg ingen vet, og ingen vil vite!

 

Gikk ut for å spise middag og bestilte kleberstein biff som egentlig var mer kokt en den var stekt, håper på bedre mat i morgen.

Ble en tidlig kveld for å starte en tidlig etappe dagen etter.

 

Tirsdagen satte vi klokkene til å ringe 0400 og fikk oss en god frokost før vi startet turen ut Egersund i mørket. var spennende å navigere etter lys og vi fikk øvd oss på natt seilas som kan komme godt med senere...

 

Like utenfor Egersund heiste vi seilene og fikk perfekte vindforhold! det var fortsatt godt med dønninger etter vinden fra natten før og vi surfet oss oppover kysten i 7-9 knop. en fantastisk opplevelse å føre en båt på 6,5 tonn over 3-4 meter høye bølger.

Høydepunktet for dagen var da vi i den største bølgen freste opp i litt over 12 knop og adrenalinet bruste i kroppen. Raskere en dette har vi vondt for å tro denne båten kan gå!

Regnet øste ned over oss mens vi seilte innover mot haugesund uten noen problemer.

Vi ankom gjestehavnen 17.15. Nå smakte det virkelig med en varm dusj og tørre klær. Ser ut som morgendagen blir litt for værhard så vi benytter anledningen til å bli litt kjent med haugesund by=) En bedre middag på NB og et lite "snitt" på siden er det som gjelder nå! over og ut for i dag.

img_0530.jpg

Link to post
Share on other sites

Om dere ønsker å se flere bilder eller videoer er det bare å søke på tre kokker på norgesturne på facebook. der oppdaterer vi en gang pr. dag!

 

Hilsen kokkane!

:flag:

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...