Jump to content

Leie seilbåt fra Athen/Hellas


skage

Recommended Posts

Heisan.

Nå når vår egen båt er solgt åpner det seg andre muligheter. Vi vurdere og leie seilbåt i Athen og seile en uke der, og videre litt øy hopping med ryggsekk.

 

Men jeg lurer litt på om følgende:

 

Er Athen et greit utgangpunkt for og seile en uke, vi skal nok primært kose seile med mye stilleligg i lune fine laguner med fint badevann.

 

Videre om noen kan annbefale noen utleiere som er seriøse og har akseptable priser, vi er 4 voksne og 3 barn, ser fore oss en 4 lugars enkel seilbåt gjerne noe eldre årgang.

 

 

Avreise Juli

 

Forslag og formaninger motas med takk

Link to post
Share on other sites

Athen er greit, men hvis du velger å seile ut til Kykladene bør du ha en del erfaring og et mannskap som liker mye vind da det kan blåse friskt der i Juli. Et alternativ er å ta enveis-charter f.eks. fra Athen til Naxos, da slipper du hjemturen mot vinden.

Seiler du på de Saroniske øyer er det noe mindre vind. Hvis det er naturhavner du er ute etter så finnes de, men du må lete litt og ikke alle er like godt beskyttet for alle vindretninger. Et tips er å kjøpe Rod Heikells "Greek Waters Pilot" på forhånd og lese den.

 

Av charterselskaper har jeg selv erfaring med Kiriacoulis og Sailgreece. Begge er OK, Kiriacoulis er et stort selskap med mange båter. Sailgreece er et mindre selskap som eier båtene sine selv. M.h.t. båt så må man være forberedt at en gammel båt kan være nokså slitt, båtene brukes mye og hardt.

Link to post
Share on other sites

Jeg har seilt charterbåt fra Athen, med Kiriacoulis. Kan absolutt anbefales. Du når steder som Aegina, Poros og ikke minst Hydra greit på en uke, selv om 2 uker nok er å foretrekke. Jeg vil egentlig anbefale disse havnene (og andre) fremfor naturhavner. Det er få naturhavner i dette området som er særlig egnet, med tanke på bl.a. vindforhold, og det er heller ikke på langt nær så vanlig å bruke naturhavner for overnatting der som det er her hjemme. Dessuten er det en vesentlig del av sjarmen å faktisk komme til disse små og idylliske havnene på disse øyene. (Men vi ankret ofte i bukter på dagtid for å bade.) Vindforholdene er (som forrige innsender sier) makelige i dette farvannet. Og du bør absolutt ha Rod Heikells bok. Den skal forøvrig finnes om bord i charterbåtene.

Link to post
Share on other sites

var i sommer å seilte Catamaran, har seil vanlig seilbåt også , men da på høsten.

 

Billigt og veldig bra

 

Easysailing. Privateide båter , som de leier ut. 30% billigere en de andre normalt sett, med de har som regel bare nyere båter.,

 

Kan seile fra flere plasser i hellas, Athen eller Lavrion. kommer an på hvor du vil seile og hvor seilvant du/dere er.

Det eneste du vil angre på at du har gjort, er alt det du ikke gjorde. "Do it to day."

Medlem av: Ankerdrammens Venner. OCC,ESF,CMID, NFS & SYC.

http://lagoon380careka.blogspot.com/

Link to post
Share on other sites

Hei, ble litt kort svar i sted:

 

Det er flere naturhavner også i Saroniske.Naturhavner som er mine favoritter for overnatting er:

 

Bukt SV på Angistri. Den er dyp så ligg med tau inn til land mot nord-siden. Kan blåse noe fra nord om natten. Åpen mot syd og vest. Utrolig flott plass med klart vann du ser bunn på 20 m. MEN: en del veps midt på sommeren.

Russian Bay på Poros er meget godt beskyttet mot de fleste vinder,, men også veldig populær. Ikke så klart vann som Angisri.

Det er også en bukt Ø for innløpet mellom Poros og Methana. Ikke så godt beskyttet som Russian Bay

Nisis Soupia (Froskeøya) på Pellopones overfor Hydra.

Det ligger en bukt SV på Hydra som er helt fantastisk, men veldig utsatt for vind fra S. Men som regel dør vind fra S ut om natten .

Bukter N på Dhokos - både Ø og V i innlppet til større bukt. NB: bukten på V -siden har (hadde?) en stor kjetting midt i. Også her ligg med tau til land mot nord.

Porto Heli er en meget trygg havn med masse plass for ankring på svai, og gode bunnforhold, men ikke så idyllisk.

Bukt NV på Spetses er også populær, ligg i så fall i bukten lengst mot V. Kan blåse en del fra NV om natten.

 

Det finnes flere, prøv dere frem og sett noen på ankervakt ved tvil. Er barna store nok synes de sikkert det bare er spennende.

 

FLotte havner litt utenfor de mest populære er: Vathi V på Methana. Meget idyllisk. Også Peridika på Egina anbefalses, men pass på hvor dere slipper ankeret, mye moringer og kjettinger på bunnen hvis dere ligger på trekaia innefor betongmoloen. Du må svinge baugen inn mellom fiskebåtene og slippe der før du bakker inn mot kaia.

 

Hydra er et "must" men kan være trøbbel å finne plass, det er mange båter og nesten garnatert "ankersalat". I alle fall bør dere være kjent med hvordan dere frigjør dere fra en fremmed kjetting over egen. Med sterk vind fra nord kan Hydra være problematisk, men det er heldigvis ikke så ofte. Poros har etterhvert blitt en av våre favoritthavner, ligg på nordsiden der er det vann og strøm og du slipper discostøy og kloakken i kanalen. Det er som

 

Våger dere dere ut i Kykladene er det mange flotte bukter, bare på Kythnos finnes det mange. Men som sagt er det mer vind. Siden dere tydligvis skal leie en litt stor båt så er en rundtur Athen - Kythnos- Hydra- Poros - Athen å anbefale. Da må du seile 40- 50 Nm de lengste strekkene, men ved å krysse over til Hydra eller Poros slipper du motvind på hjemturen.

 

God tur...!

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...