Jump to content

Skipsreder Atle Jebsen, døde i trafikkulykke


Gudrun

Recommended Posts

I går kolliderte en bil med et vogntog mellom Bergen og Voss. To av de som var i bilen omkom, den ene var Atle Jebsen (73).

Atle Jebsen var bl.a. eier av Rocknes som vi husker kantret i Vatlestraumen i 2004.

 

http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Skipsreder...kom-948518.html

Redigert av Gudrun (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Det er forferdelig synd. Jebsen var en skikkelig mann og et godt menneske.

 

Dette var en klassisk helnorsk møteulykke. En av bilene har vært på feil side av den gule stripen. Se etter når du er ute og kjører -- i halvparten av svingene er stripen slitt bort av bilister på ville veier. Det er på grensen til det forsettlige å kjøre på den måten og de som på det viset forårsaker ulykker, bør uten unntak tiltales for drap.

 

Hvilken side av stripen kjører DU på?

I've always been crazy, it has kept me from going insane.
vimpel_entusiast_signatur.gif

www.baatjuss.no  |  www.judiciumblawg.no

Link to post
Share on other sites

En av bilene har vært på feil side av den gule stripen. Se etter når du er ute og kjører -- i halvparten av svingene er stripen slitt bort av bilister på ville veier. Det er på grensen til det forsettlige å kjøre på den måten og de som på det viset forårsaker ulykker, bør uten unntak tiltales for drap.

 

Dette er off-topic så det holder, men akk så relevant da de fleste av oss ferdes i biltrafikk. Det er mildt sagt skremmende å se hvor mange som har hjulene på feil side av den gule stripen, eller som kjører på feil side av veien eller midt på hvor det ikke eksisterer slik stripe. Det er ikke det minste rart at det skjer en god del møteulykker når to med hjulene på feil side av midtstripen kommer mot hverandre.

 

Dette er en nok en kombinasjon av mangel på kjøreferdigheter og selvinnsikt, ispedd en god porsjon egoisme. Mye lidelse og mange dødsfall kunne vært unngått om personer med liten selvinnsikt om det å ferdes i trafikken og med mangel av grunnleggende beherskelse av det å kjøre bil, hadde satt bilen fra seg og benyttet alternative fremkomstmiddel. I forbindelse med jobben har jeg kjørt en god del mil de senere årene, og det er mye skremmende kjøring å se, og spesielt ille er det med de som ligger midt i veien i uoversiktlige svinger. :nonod:

Link to post
Share on other sites

Av respekt til de omkomne og familiene som sitter igjen håper jeg det blir med disse innleggene!

 

Å diskutere møteulykker i veitrafikken på generelt grunnlag er etter mitt syn ikke det samme som å vise mangel på respekt for familiene til de omkomne i innlegg nr. 1. Men å diskutere veitrafikk i "Åpent forum" er nok litt på kanten. Men bare så det er sagt, det har ikke du gjort.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...