Jump to content

Hvordan frostsikrer dere båter som overvintrer på sjøen?


2xDiesel

Recommended Posts

Anbefales sterkt! Dette systemet kan også brukes til andre ting. Har allerede reddet meg ut av to situasjoner med det. En gang til å blåse rent kjølevannsinntaket og en gang til nødlensing da lensepumpene streiket.

 

Slik kan et system se ut i praksis:

 

vannintak.jpg

 

Borti enden av bildet ser man armen- og litt av bunnventilen. Røret går derfra og opp i et T-stykke. På toppen av T-stykket sitter en ventil som er gjenget. Her har jeg et rør som passer nedpå. Vannet inn til systemene, blant annet vann til kjøling av motoren går inn via manifolden etter ventilen som står horisontalt. De to vertikale slangene er sjøvann til toalettet og kjølingen til aggeregatet.

Link to post
Share on other sites

Ikke bare motor som bør sees til.

Båt som ligger ute bør også sees til når det er mye snø og vind... Har iallefall lært at snø er glatt på en plastbåt, gikk på snørra skikkelig i fjor, med prolaps som jeg sliter med en dag i dag... Men sånn er det når en skal "bare" forte seg på for å måke av litt snø... :crazy:

Ellers for min del ser jeg få fordeler med å ha båten ute over vinteren hvis den ikke brukes... var mange bekymrede runder på brygga i fjor, og under et uvær for et par år siden var jeg i syden og måtte ringe etter folk da det var storm og såpass høyvann at båten gikk nærmest over brygga... Da er det godt med båt som står i opplag godt plantet med god pressening...

Link to post
Share on other sites

  • 8 måneder senere...

Hehe, tenkte ikke å gjøre det idag men har ikke hatt båt på sjøen vinterstid før så jeg begynte bare å gruble litt en dag som minner om høsten. Kan man ha vann i tanken ombord om man ligger med landstrøm og varme, eller bør man ta ut vannet uansett ?

Link to post
Share on other sites

Eg kan ha vann i tanken. Det er ikkje sikker du kan. Eg har flexibel plasttank, flexible slanger osv. Så eg bare slår av strøm til trykkvannpumpa og åpner kranene(alle) for å få utlignet alt trykk.

Motor har det fint i sitt isolerte rom (22grader) heile vinteren :flag_bp:

Yanmar 6LYA-STP 340hk

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...