Jump to content

Vurderer du større propell på ditt Volvo DPH-drev?


SeaRaymond

Recommended Posts

Hei!

 

Jeg har en båt med volvo D4 motor og DPH-drev, propellen er størrlese 7G og helt fri for skader, saken er den at jeg vurderer en 6G propell, da jeg ligger helt i nedre skikkt av maks anbefalt turtall og under noen omstendigheter litt under (3320-3480 rmp), anbefalt er 3400-3600.

 

Ny propell koster ca 17-18.000,- :crazy: Og en kan regne med 200-300 rpm for hver størrelse. Da vil jeg havne i minstefall på 3520-3620 og i mestefall 3680-3780.

 

Da er spørsmålet, noen som i Hordaland distriktet med en G6 propell som vurderer G7? Isåfall kunne det vært interressant i en eller annen passende anledning å prøvebyttet, på denne måten hadde vi begge fått bekreftet om ett skifte ville være aktuellt. I mitt tilfelle ville farten være avgjørende, da jeg sannsynligvis turtallsmessig vil havne helt i andre enden av skalaen og sannsynligvis langt over 3600rpm iforhold til det jeg idag er under 3400rpm.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...