Jump to content

22 fots Mahogny With racer, ble St.Hans bål. Tabbe


jensemann2

Recommended Posts

For noen år siden fikk vi tak i en 22(?) fots With racer av mahogny. Båten hadde stått på land med ferskvann i kjølen i noen år, og kjølen hadde råtnet slik at bordene løsnet. Med båten var en 6 sylindret 80 HK utenbordsmotor fra 1961 eller noe.

 

Uansett, båten ble liggende så lenge at den til slutt ble St.Hans bål.. Motoren ble kastet. Nå angrer jeg, for jeg tror dette kunne vært et bra prosjekt, evt store verdier i ren mahogny som gikk opp i røyk. Eller hva tror dere? En slik båt må ha kostet en formue en gang i tiden!

Link to post
Share on other sites

Nå var vel ikke prisen på mahogny på den tiden like høy som nå, men noe mer enn en tilsvarende båt i norsk treverk var det nok. Synd at den endte på bålet, en såpass stor mahognyracer var nok ikke hverdagskost og burde så absolutt ha blitt tatt vare på. Men sånn er det, for at noe skal bli skjeldent må nesten de fleste av dem forsvinne...

"First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win." - Mahatma Gandhi
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...