Jump to content

Trenger ny cockpitkalesje - Hallberg Rassy


bliss X

Recommended Posts

Har behov for å få sydd ny cockpitkalesje i løpet av vinteren, men innbiller meg at "dyrt og dårlig" / "fort og gæli" syndromet er ganske vanlig rundt Oslo området. Kan derfor godt reise et stykke for å få gjort dette. Det er antagelig en ikke helt enkel oppgave.

 

Den gamle må benyttes som mal, og den nye skal være "litt annerledes" - krever en leverandør som både har erfaring, interesse og yrkesstoltet. Gjerne en som er litt av "den gamle skole".

 

Hoffleverandøren av slike ting er Rössy Kapell i Smøgen, men jeg kunne tenkt meg å forsøkt en Norsk leverandør.

Link to post
Share on other sites

Jeg tviler litt på om du får en kalesjemaker med yrkesstolthet til å lage en ny cockpitkalesje med utgangspunkt i den gamle som mal. De jeg har vært i kontakt med, forlanger i alle fall å få tatt mål på båten selv. En gammel kalesje har ofte mer eller mindre mistet formen opp gjennom årene, og da blir en ny laget ut fra denne ikke bra. Så med mindre du finner noen som har en mal som passer din båt, tipper jeg at du bør få båt og kalesjemaker til å møtes for måltaking og tilpasning...

"First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win." - Mahatma Gandhi
Link to post
Share on other sites

Jeg var i kontakt med "Kragerø ven seil" og de ville ha båten ned til seg. Sprayhood kunne kun syes ca 70% ferdig uten båt tilstede. Resten er tilpassing. Men pris er ikke tema, men derimot passform og kvalitet. Hvis du skulle ha det billigst mulig fikk en ta kontakt med andre.

Link to post
Share on other sites

Jeg fikk sydd min nye kalsje til min HR 352 hos Per O.Meier på Vear, rett ved Tønserg.

 

Det har jeg gjort med mine tidligere kalesjer og presseninger også. Jeg vet at han ikke er av de rimeligste, men han er blandt de beste. God gammeldags kalesjemaker.

 

Denne ble laget etter egne ønsker, ikke noe malsøm denne gangen. Men den ble meget bra.

 

Anbefales.

 

Fernanda

 

:flag:

Båthilsen fra Fernanda.

Link to post
Share on other sites

Jeg har akkurat fått sydd ny kalesje til min Draco. Jeg kontaktet mange for pris, og valgte Doxa interiør i Asker. De leverte kjapt til ok pris. Viktigst av alt, ville ikke levere uten å sjekke kalesja på båten da den var grovsydd.

Anbefales.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...