Jump to content

jolle eller vannscooter


Allan E

Recommended Posts

En i familien ble stoppet med sin båt som er ei lita jolle (ca 8-9 fot) drevet fram av påhenger 25 hk. Det er en 2 seter hvor personene sitter på en oppbygd sal og det er et styre foran som båten styres med. Vidre er det et gasshåntak lik de som en har på motorsykkelene.

Dere har sikkert sett disse scooter etteligningene har vært her i mange år.

 

Hva er dette BÅT elle SCOOTER?

Link to post
Share on other sites

hvis det ikke er noe normalt fribord/reling på den klasser den under vannscooter... :flag: :headbang:har hatt diskusjon med politi/myndigheter om en lignende farkost... :discuss...sjøfartsdirektoratet bestemmer hva det er hvis ikke enighet..og det er IKKE ankemulighet i følge odelsting proposisjon... :smiley:

Link to post
Share on other sites

Jeg vil definere denne som en scooter. At den skal falle under forbudet virker imidlertid meget besynderlig. Det kan se ut som at håndheverne er relativt uvitende til ÅRSAKEN til forbudet. Altså: Hvorfor skal avbildet scooter være forbudt når joller er tillatt? :confused:

Prinsippet er nøyaktig det samme men med annen sittestilling og annen styring.

Jeg tror forbudet er ment å gjelde type VANNJET "scooter" som blir vesentlig raskere og ofte mer villstyrlig enn denne saken.

 

Når det er sagt: Det er utrolig irriterende at det skal være forbudt med en vannjet-doning - stort sett grunnet enkeltindivider med provoserende lite vett. Her er vi fratatt en kjempeartig vannsport!

Link to post
Share on other sites

Dette er en typisk problemstilling som oppstår når slike fjollete lover innføres selv om vi allerede hadde ett lovverk som gjorde det mulig å gripe inn der folk ikke bruker fornuft. Resultatet er at masse mennesker plutselig blir lovbrytere som på nåde får lov til å slippe bot, mens man antakelig kan gjøre små tekniske endringer på farkosten og herje rundt som aldri før. Nei, håndhev heller orden og folkeskikk på en fornuftig måte og la oss slippe å måtte bruke ressurser på å håndheve barnslige lover som gjør at alle må være paragrafryttere for å vite om man er kriminell eller ikke! Det er tydelig at byråkratiet har lite å finne på og lite kontakt med virkeligheten!

Link to post
Share on other sites

slike fjollete lover innføres

Er vel ikke så bombesikker på om det er en fjollete lov, å forby vannscotter. Men det kommer selvsagt an på øyet som ser.

 

Jeg syns i hvertfall at det er utrolig deilig å være i nærheten eller på vannet når det ikke yrer av scootere som rett og slett kun driver med "brunstkjøring"....

Link to post
Share on other sites

«... En vannscooter er definert som en farkost med skroglengde mindre enn 4 meter, utstyrt med innenbords forbrenningsmotor som driver et vannjetaggregat som hovedfremdriftsmiddel ...»

 

Klipt fra Brgen Tidene, så hvordan kan da politifolk være så sikre på sin vurderingsevne?

Link to post
Share on other sites

Jeg syns i hvertfall at det er utrolig deilig å være i nærheten eller på vannet når det ikke yrer av scootere som rett og slett kun driver med "brunstkjøring"....

Brunst & brunst. Gutter liker fart og når de kan slå 2 fluer i et smekk så gjør de det.De kan imponere jentene og ha det gøy samtidig.Hva er bedre enn det da?

 

 

Hilsen

Hardt prøvet med 3 tenårsdøtre og plaget av motorsykler og biler i gården døgnet rundt.

(Det hører med at verdien av stereoanleggene langt overstiger verdien av kjøretøyet. Nå vurderer jeg å shanghaie bølingen og leie dem ut til grøfting av jorder)

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...