Jump to content

Hva har du gjort med båten i dag?


Polarn

Recommended Posts

Testa ny motor på jolla. Brig 330 - Suzuki DF 20A - 2 pers.(145 kg) - 27 knop på flatt vann.

Blir artig å fylle på med 2 personer til i helgen og se hvordan den er å få opp i plan. Virket som det var nok krefter.

Medlem av: KNBF - RS - Holmestrand Båtforening - Holmen Motorbåtforening - Norsk Trawler Klubb - Clipper Klubben

Båthistorikk fra 1975: Pioner 11(med rør-ramme) - 3hk Evinrude Yachtwin / 1979 Pioner 8 - 4 hk Johnson / 1983 With 300 Dromedille - 35hk Evinrude / 1979 Viksund 27 Columbi - Yanmar 3QM30 30hk / 1977 Marex 23 DC - Mercruiser 319D 180hk / 2005 Askeladden 525 Excel - Mariner 90 2-takt / 1987 Fjord 880 AC - FordSabb 2728T / 2011 Clipper 36 Sedan - Cummins QSB 5.9 230hk.

Link to post
Share on other sites

Har for andre gang tømt septiktanken med pumpa i Langesund idag.

 

Svingte innom der forrige tur, mest for å sjekke at tømming med pumpesystemet mitt virket.

 

Det var imidlertid så kjekt at dette kommer jeg til å gjøre hver gang jeg passerer Langesund med dritt på tanken.

Kan vel like godt venne seg til dette først som sist.

Pumpa ligger også meget fornuftig til, på Langøy-siden av sundet ved gjestebryggene.

 

Etter tømming fyller jeg den med vann fra krana som er på samme plass og tømmer igjen, deretter fyller jeg tanken på ny slik at den står med "rent" vann og Green viking frem til neste tur.

Da tømmer jeg den nokså ukritisk til hvor (siden det da er bortimot bare vann på den) på vei utover.

Hold kjeft,når du snakker til meg!

Link to post
Share on other sites

Svarte....

 

Min gamle Skibsplast har sårt behov for litt puss og gnikk, og jeg har lenge hatt planer om å male opp igjen den vinrøde stripen da den har vært matt og stygg. Den er tidligere malt, men ikke veldig pent. I tillegg har det vært montert fenderfester. Samtidig var også navneplatene stygge. For et par dager siden skrudde jeg av disse festene og fjernet platene og pusset ned. Fikk deretter blandet lakk på Maxbo (Jotun Shipolin). Selvsagt har det kommet regndrypp annenhver time, slik at jeg ikke har fått lakkert.

 

I dag så det bra ut. Maskerte fenderlista og på dekk, blandet litt tynner i malingen og satte i gang med rulle. En kamerat gikk over med fin kost og glattet ut malingen så det ikke skulle bli appelsinhud. Det hele så ganske fint ut. Ikke perfekt, for det er vanskelig når man ikke har annet enn lakkpensel fra Feiltema, men mye bedre enn før, i det minste. La på to lag med en times mellomrom.

 

OG SELVSAGT! Det måtte jo komme en regnskur en times tid etterpå. Dette må ha vært tidenes mest ustabile sommer her! Omtrent ikke en j...la dag uten en regnskur.

 

Malingen er fremdeles seig. Kan dette gå bra, da?

 

bilde

 

Ser for meg å matte ned og ta enda et strøk, men når i alle dager skal en gjøre det! Det ser jo ut som om det er umulig å planlegge noe som helst pga drittsommeren...

 

Hadde opprinnelig tenkt å bestille klistredekaler fra nyere Skibsplast å sette på bak på sidene her, men har ikke fått svar fra dem. De originale blikkplatene har jeg aldri likt, så slike skal ikke på igjen. Hvorfor ikke heller gjøre det litt artig, tenkte jeg i stedet, så nå skal disse på der platene har sittet:

bilde

 

Vinylmerker en kan fjerne om det ikke blir fint. De er 3x7 tommer og dermed ikke så fælt store. Litt mindre enn navneplatene som var der før. Egentlig MÅ jeg jo ikke ha noe der, men skitt au... :smiley:

 

Ellers skal "navnet" nede på skroget fjernes. "Havspeed" passer liksom ikke helt. Ikke er båten rask, og ikke ligger den i noe hav... Er litt usikker på hva båten skal få for slags navn, men et eller annet morsomt kunne vært artig.

 

Ellers skal jeg også ha på merker på alujolla mi, som jeg bruker til å fiske med:

bilde

Disse er bare fem tommer i diameter, så de blir ikke så omfattende. Dessuten er de ganske beskrivende for min fiskelykke... :giggle:

 

Hvilken fargekode brukte du på den vinrøde strpen, og hvor mye lakk gikk det med, samt blandingsforhold lakk/tynner? Brukte du skumrulle for påføring?

Redigert av MorganX (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Har svar på PM, men kan ta det her og, om andre lurer. :smiley:

 

Malingen var enkomponent Shipolin fra Jotun. Jeg fant fargekart, men koden virket ukjent på han på Maxbo.

 

Her er oversikt over fargekoder for Skibsplast: http://www.skibsplast.no/index.php?m=fil&m_action=vis&f_id=55

 

Jeg så etter Jotun 2001, vinrød, hvor det står "vinrød dekorstripe" fra 1978 og oppover. I og med at de ikke hadde denne, eller visste om koden, sa selgeren at han kunne blande vinrød. Da hentet han frem Shipolin og blandet. Den traff ganske bra, synes jeg selv.

 

Brukte rulle, men ikke av skum. Den får man ikke på mye på av gangen, sa han, så han rådet meg til å bruke en annen. Mener den heter Midirull Ultimate 10 cm: http://jordanvethvordan.no/produkter/maleruller/ruller/ekstra-glatte-underlag/2921010p.

 

Etter å ha rullet på maling, dro jeg det ut med etterstrykerpensel for å få vekk "appelsinhud". Det er så å si umulig å få sprøytelakkfinish, men det ble da ikke så styggende fælt heller.

 

Første strøket gjorde jeg vel litt feil. Jeg hadde ikke i tynner, så det ble litt tykt lag. Til lag to blandet jeg bare i litt for å få den tynnere. Da ble det lettere å få det pent.

 

Mitt problem oppi alt det her, er at det ikke er så skremmende varmt for tiden, så det tar laaaang tid før det tørker. En annen årsak til lang tørketid er nok også at det ble nokså tykt lag. Med min vanlige flaks, begynte det å regne en time eller to etter, så nå er det vel bare å gjøre om alt i hop! Det ble "fine" dråpemerker overalt. Nå selv, snart en uke etter, har fremdeles ikke malingen tørket skikkelig, og det har regnet noen skurer hver j..la dag... Maks flaks var det også at det begynte å blåse noe vanvittig samme kveld, slik at omtrent alle fluene i nabolaget landet akkurat på den vinrøde stripa, og bjørkene i området syntes at det å så frø på båt måtte være en god idè...

 

Har noe 800-papir et eller annet sted her, så får gå over og pusse vekk merker og fluer med mer og ta et strøk til! Må bare være sikker på at været holder seg godt noen dager først. Det skjer nok til uka, for da begynner jeg på jobb igjen etter ferien. Egentlig burde jeg vel tatt sparkelspaden og skrape av alt og begynne på nytt, med mer tynner i malingen...

 

Egentlig klarer jeg å gjøre det meste av ting og tang med bil, båt og lignende, med unntak av èn ting, maling/lakkering. Der er jeg så inderlig på feil jorde at det er helt vanvittig! :thumbsdown:

Link to post
Share on other sites

Gått over kjøleanlegget på min VP MD2030. Sjøvann: renset filter (kjøpt ny innsats/sil), byttet slanger og impeller, renset varmeveksler. Ferskvann: byttet fra dreneringsplugg til kran, renset kjølevæsketank, nye slanger, ny kjølevæske etter systemrens. Nå skal de systemene være ship shape:-)

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...