Jump to content

-83 Scand Classic 25, erfaringer


Stivan

Recommended Posts

Er på jakt etter min første båt, og har funnet en 83-mod Scand Classic 25, med Volvo Penta MD17D, 36Hk Diesel som er interessant.

 

Er det noe som man må se etter spesielt på disse båtene/motorene? Spesielle feil/mangler som er typiske??

 

Takknemlig for svar!

Edited by Stivan
Link to post

 

Er det noe som man må se etter spesielt på disse båtene/motorene? Spesielle feil/mangler som er typiske??

 

Takknemlig for svar!

 

Utover det selvfølgelige som f.eks det elektriske annlegget og klare skrogskader osv, så er det bare to ting jeg kommer på i farta som var typisk denne båten når jeg hadde en slik.

Flott båt foresten som vi hadde maaaange døgn i og fartet langt med.

 

Sjekk om det lekker vann inn via pakkboksen. Lekker det der, er det mulig du må opp og skifte simringer og om det er slark i Cutlesslageret bør det også byttes. Dette må du på land for å få skiftet. Det er ikke en uoverkommelig jobb og det finnes greie forklaringer i tidligere tråder her på baatplassen som forklarer hvordan. Om det er oljefylt pakkboks, kan du sjekke om det er kommet vann i oljen i beholderen (Ser ut som kaffe Latte om det er vann i den.)

 

Ellers, så kan du sjekke under babord køye. Der ligger Dieseltanken og om det er lekkasje i den eller i en av tilkoblingene på toppen, vil det ligge diesel mellom tanken og rommet den er plassert i.

 

pakkboks_4web.jpg

Oljefylt pakkboks. I andre enden av den tynne slangen du ser på bildet er påfyllingsbeholderen til pakkboksen. Er det vann i olja der, er de bakerste simringene utette og bør byttes. (Det er to simringer bak mot vann og en simring i forkant mot motor.) Når dette bildet ble tatt, var det utett simring i forkant, så all oljen rant ut i kjølsvinet.

 

Stevnelager_4web.jpg

Her er stevnelageret. Inne i dette ligger cutlesslageret. Det er ikke så lett å sjekke om det er slitt eller ikke, men du kan jo spørre om eieren vet om det er lenge siden cutlesslageret ble byttet.

Link to post

Erfaringsdatabasen på dette forumet kan inneholde mye nyttig info. Men jeg vet ikke om den virker nå. Funket ikke for meg akkurat nå ihvertfall.

 

Scand 25 er for meg en av de fineste 80 talls klassikerne. Den er meget elegant!

 

Lykke til!

Link to post

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...