Jump to content

Rulle lakk?


Slagskibet

Recommended Posts

Har sine  fordeler å komme tidlig på land.Fremdriften på oppussing av treverket i innredningen skrider godt fremover. Det bærer nok litt preg av hå vært nedprioritert noen år :headbang:

I den forbindelse så er spørsmålet om det går an å rulle lakk :confused: Går ikke det med et anstendig resultat så er det bare å skru ned klesskapet.

Link to post
Share on other sites

skal du rulle på lakk ( noe som ofte gjøres for å få en jevnere overflate ) er du avhengig av å bruke fordriver i tillegg for å få vekk skum / luft. Ser ut som en liten malepensel, laget av et isoporlignende materiale. Dyr og varer ikke så lenge. Da blir i alle fall resultatet så bra du klarer.

 

Det finnes også noen nye maleruller som er beregnet på lakk. Tror disse er av mohair eller noe sånt. Har ikke testa disse, men er etter sigende bra. Dyre, men du slipper da "dra over" med fordriver.

 

Suzuki

No boat needed..

Link to post
Share on other sites

Har sine  fordeler å komme tidlig på land.Fremdriften på oppussing av treverket i innredningen skrider godt fremover. Det bærer nok litt preg av hå vært nedprioritert noen år :lol:

I den forbindelse så er spørsmålet om det går an å rulle lakk :cryin: Går ikke det med et anstendig resultat så er det bare å skru ned klesskapet.

Takk for sist.

 

Du har fått flyttet innredningen inn i stua nå altså? :seeya::crazy:

 

Rulle lakk går helt fint. Jordan har en rulle av skumgummi som er helt suveren. Få rullen godt innsauset med lakk før du går løs på det du skal lakkere så blir det veldig lite luftbobler. Har du da en fordriver i tillegg så får du speilblankt resultat.

West System har noen fine fordrivere i skumgummi som er meget bra og billige.

 

Synd du ikke nevnte dette før jeg dro :wink: så kunne jeg ha tatt det med over i vesterled.

Link to post
Share on other sites

.....er du avhengig av å bruke fordriver i tillegg for å få vekk skum / luft. Ser ut som en liten malepensel, laget av et isoporlignende materiale.......

Som fordriver anbefales heller å investere i en mårhår-fordriver. Den er svindyr - men varer evig hvis du steller den godt!

 

Mårhårfordriver brukes av malere som lager ådringer / marmoreringer, etc. Den er ganske bred - ca 2-3" - og busten er laaaang - ca 10-15 cm. Den er ideell til å få en glatt overflate. Brukes med raske, lette sveip over lakken for å fjerne bobler. Renses innimellom, med GRØNNSÅPE og lunkent vann - bruk håndflaten som rensemotstand.

Lykke til, thor!

Medlem i Søndre Kråkerøy Båtforening og "Vraktangen Dram- og Lutefisklag"

Påstand: Isskrape er også båtutstyr! :o)

HADDE tresjark og Sabb 10hk G-modell fra 1990 MED HERLIG LYD! - Har nå konvertert til PLAST! Tromøy 23 m Sabb 2H fra 1975

Walter's HJEMMESIDE ><((((º>

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...