Jump to content

Vrakdykkere i Kristiansand


roaldbj

Recommended Posts

Er nok en realitet, og noe som er litt ekstra tragisk er at brannvesenet sender ned folk som de første og som ikke kan gå dypt nok og som skader seg selv. Vi har tidligere hatt ulykker i Norge hvor det viser seg at "redningsmennene" hverken har utstyr eller kompetanse til å utføre slike oppdrag.

 

Forøvrig var ikke dette personer fra Kristiansand, og det høres litt rart ut slik det blir fremstilt i Fædrelandsvennen.

Link to post
Share on other sites

Til dhjerp ; Jeg synes den beskyldningen var drøy.

Den eneste reelle muligheten for å berge liv var brannvesenets dykkere. Hvis danskene hadde befunnet seg på grunnere enn 30 meter hadde det vært en reell mulighet for at de kunne berges.

Finnes sikkert masse andre løsninger eller folk med annen erfaring, men de var ikke der før alt håp reelt var ute.

Brannbåten med trente redningsdykkere har ekstremt kort utryknigstid og vil ofte være det eneste reelle alternativet for å berge folk under vann i dette distriktet.

 

At brannvesenets dykker gikk opp når han ikke følte seg komfortabel med situasjonen viser etter mitt skjønn at de har en god grunnleggende utdanning som gjør at de snur hvis de ikke føler seg komfortabel med situasjonen.

Videre har de fulgt boka og sendt dykkeren til sykehuset for sjekk i tilfelle det var noe.

Voksent det også istedenfor å ta han inn på stasjonen og se hvordan det utarter seg. Da kunne de unngått slike innlegg som ditt, men de setter sikkerheten først.

 

Nordøst er av de snilleste vindene på dykkerstedet, men den kan medføre at vannet fra Otra trekker den veien og reduserer sikten.

 

Mons

Edited by mons (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Vel Mons, de har hverken utstyret, erfaringen eller kompetansen til å gjøre noe særlig, men jeg er enig i at det er litt bedre enn ingenting, for dykkerne kunne vært på den grunne delen, helt i akterenden, helt på toppen av denne.

 

EDIT; Dette var min siste kommentar om redningsmennene da det ikke var meningen å starte en diskusjon om dette her og nå. :blush:

Edited by dhjerp (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Jeg har tidligere dykket mye, også på Seattle. Flere av redningsdykkerne fra brannvesenet er svært dyktige, men har uansett ikke lov til å gå dypere enn 30 meter. Sannsynligvis har danskene gått inn i båten ved broen/styrhuset på 55 meters dybde, og ikke klart å finne veien ut igjen pga siktproblemer etter at rust/gjørme har blitt virvlet opp av svømmeføttene. Mest sannsynlig var dykkerne allerede døde da redningsdykkerne ankom stedet, og da er det liten vits i å risikere flere liv på å hente dem opp raskest mulig.

Link to post
Share on other sites

Vi tok en båttur fra vår båtplass i Korsvikfjorden over til Bragdøya og spiste middag på brygga der mandag etter jobb. (Medbragt mat, laget i båten)

Da kjørte vi forbi et av skipene som ble brukt i søket.

Trist lesning å oppdage hva for et drama som sannsynligvis har foregått i dypet.

 

Alle gode tanker og ønsker til de etterlatte.

Link to post
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...