Jump to content

Skal båtliv bare være "svisjing"?


Hekksjø

Recommended Posts

Kom båtkatalog i posten idag. På forsiden: Masse sjøsprøyt pga sving i høy fart, omtrent like mye sprut som båt. 12-14 båtannonser i herværende avis. På alle bildene: båter i høy fart og mye sprut og sprøyt. Et båtblad på et legeventeværelse her om dagen. På forsiden: Motorbåt med kjempesprut rundt seg.

 

Spørsmålet blir: Er det så liddelig flaut med båt som beveger seg i normaltempo uten å grave opp en masse sprøyt i heftige svinger. Båtliv er da vel i mangt og meget en transportform uti vannet og ikke hovedsakelig en form for maritim half-pipe.

 

Altså: Jeg sier ikke at planende motorbåter ikke skal få kjøre marsjfart og toppfart over åpne strekninger der slikt går fint. Og jeg sier ikke at båtsport er noe tull. Og ikke at det sikkert kan være OK å leke litt med skjærgårdsjeepen eller den potente jolla.

 

Men ikke hele tiden. Det er det som er mitt poeng. Når båtliv skal fremstilles i blader og annonser og bosjyrer, hadde det ikke vært ålreit å se noen bilder i normaltempo under normalforhold? Normalt båtliv er da like mye avstressingsterapi som fartslek og heftig svisjing. Eller?

 

Hilsen Hekksjø/helst uten overdrevent mye sjøsprøyt

En av mange upåaktet naturlov er Plastloven: "§1. All plast blir før eller senere sprø og sprekker. §2. Loven gjelder uansett plasttype og gjenstand."

Link to post
Share on other sites

Det er da mykje meir interessant på fleire plan å sjå et actionbilde av planende båter enn bare bilde av en båt i tilmærmet ro. Er en båt laget for fart så ser det bedre ut på bilde. Det blir som et bilde av et utsatt fyr elr whatever, det blir meget meir spennende bilder tatt en uværsdag enn en normal lett overskyet sommerdag med flau bris. Reklame skal jo være blikkfang

Link to post
Share on other sites

Ja, nå skal det være "gøy på sjøen" for alle penga. Kjøp heller et sessongkort på Tusenfryd så slipper en å plage andre.

Fjord 26AC,  FjordDolphin 900, Princess 35, Fairline 43 Fly, HIghField 320, Ukjent 15´ med 9,9.

ad. planlegging:

"Selv den mest nitidige planlæggning, kan ei erstatte det reneste griseheld". StormP

"Alle kan ha en plan, inntil de får en knyttneve midt i trynet" Mike Tyson

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...