Jump to content

Bøyer/framleide båtplasser i indre oslofjord


fangorn

Recommended Posts

Hei!

 

Som alle vel vet er ventelistene for båtplass i indre oslofjord lange som vonde årtier. Jeg har vinterplass på Herbern i Oslo, men når våren kommer er det på tide å kaste loss - men hvor? Har vært i kontakt med båtforeningene på hovedøya, og de leier visst ut noen av plassene på sommern, men helst til medlemmer. er allerede medlem et par steder så det _kunne_ være aktuellt, men er det noen som vet om det er mange privatpersoner som leier ut båtplassen sin sommerstid? Tenker også litt på bøyer - det kan gå i det ytterste - men disse er vel ikke for permanent fortøying. har hørt noen skrekkhistorier om folk som nærmest kriger om bøyeplass, pg det er kanskje litt ufint å okkupere en i måneder ad gangen, og risikere at den er opptatt om du skulle ønske å ta en dagstur med skuta...Tips, noen?

Link to post
Share on other sites

men er det noen som vet om det er mange privatpersoner som leier ut båtplassen sin sommerstid? Tenker også litt på bøyer - det kan gå i det ytterste - men disse er vel ikke for permanent fortøying. har hørt noen skrekkhistorier om folk som nærmest kriger om bøyeplass, pg det er kanskje litt ufint å okkupere en i måneder ad gangen, og risikere at den er opptatt om du skulle ønske å ta en dagstur med skuta...Tips, noen?

 

Hos oss, er det slik at man ikke har lov å leie ut tildelt båtplass selv. Om man ikke skal benytte båtplassen man er tildelt, er det foreningen som formidler utleie av plassen. Tipper det er slik på de aller fleste bryggeannlegg i området.

 

Når det gjelder okkupering av feks en av OFRs blå bøyer en hel sesong, er ikke det å annbefale. Forrige sommer var det et par stykker som gjorde det med de to bøyene i bukta på Langøyene og det var svært lite populært.

 

RSL

NestBest - Bestway 40, Oppegård båtforening

Link to post
Share on other sites

Ja, lest noe om det. Hørte med båtforeningene og de forteller at listene blir klare i april når det kommer til utleie av egne ledige plasser. Tenkte kanskje det var lov andre steder, men veit at øyenes båtforeninger har det slik...

 

Og ja. Jeg vil helst unngå å være ufin på sjøen, og det er bare stress å passe på "sin bøye", så det måtte vært om det var noen bøyer til utleie - bøyeplass! Er nemlig lite innstilt på å ankre hele sommerhalvåret (om det i det hele tatt er mulig!)

Link to post
Share on other sites

Om du er desperat, og reisevei ikke er kritisk er Nesodden et alternativ. Jeg har selv seilbåten liggende i bøye ved Nesodden sommerstid, og finner det helt ok. Nesodden har ikke noe havnevesen, og hvem som helst kan legge ut bøyer her. Bare en liten bønn: fjern bøya når du ikke lenger trenger den. Vikene her er nemlig pepret med bøyer som ikke lenger er i bruk. Kysten rundt Nesodden er jo ikke akkurat full av av lune bukter, men med riktig dimensjonert fortøyning utgjør ikke dette noe stort problem.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...